ПОТВЪРДЕНА

ВРЪХ РУЙ - КЛАСИКА И ОЧАРОВАНИЕ

13 ОКТОМВРИ 2018 г.

 

Програмата е част от колекционерската поредица на Йоги Трекинг: ВАЖНИ ГЕОГРАФСКИ ТОЧКИ В БЪЛГАРИЯ
 


 

Заедно се отправяме на любим, приказен, есенен  преход., за да изкачим величествения купол на връх Руй,  който със своите 1706 метра доминира над околните планини. От билото се откриват просторни гледки към Краище на юг, към планините в Сърбия на запад и северозапад, както и към Витоша и Стара планина на изток и североизток. Всъщност имаме 360 градусова панорама, а от водача ще научите имената на почти всяко възвишение, върху което ви се спре погледа!
 


 

ПРОГРАМА:

Тръгване в 7:00 часа, от площад Руски паметник в София. През Перник, Брезник и Трън достигаме село Зелениград, което е изходният ни пункт. (Разположено е на 820 метра надморска височина). По красив маршрут за 3,5 часа изкачваме първенеца връх Руй (1706 м.) Тази точка е задължителна за всеки, който желае да обогати впечатленията си за границите на страната, защото тук по уникален начин се вклинява сръбската територия. Елате и се убедете сами в прекрасните възможности за туризъм предоставяни от тази чаровна планина! Траверсираме върха и по обиколен маршрут за 3 часа, през село Забел се връщаме до транспорта. По обратния път към столицата, освен традиционния разбор на деня в подходящо заведение ще имате и възможност за закупуване на локално произведени хранителни продукти!

Прибиране в град София до 20:00 часа.

 

Бонус към екскурзията: Музеят на киселото мляко, в село Студен извор. Тук е роден доктор Стамен Григоров, българинът, който за пръв път изолира бактерията Бациликус-Булгарикус !

 

Цена: 59 лв.
 

Цената включва:

  • транспорт от и до София
  • лицензиран планински водач
  • планинска застраховка

 

Цената не включва:

  • вход за "Музея на киселото мляко"

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на: i_dukov@mail.bg
- обаждане на тел. 0887065443 - Илиян Дуков
- лично съобщение във Фейсбук