СРЕЩАТА

ПРЕДСТАВЯНЕ НА ЕКИПА НИ, АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА ЗА 2019 г., ПРАКТИЧЕСКИ КУРС ПО ЗИМНО ПЛАНИНАРСТВО, ВИНЕНА ДЕГУСТАЦИЯ И БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД

12-13 януари 2019 г.
 


 

НОВА ГОДИНА – НОВО НАЧАЛО!

В настоящия уикенд ще се срещнете с водачите, които участват в нашия екип – всичките лицензирани! През първия ден сме ви подготвили няколко презентации за „Екипировката при зимен преход“, „Личната аптечка на планинаря“, „Програмата ни за 2019 г.“. Ще се разходим със снегоходки и до връх Тодорини кукли. По време на вечерята ще проведем винена дегустация с „Меди Вали“ и ще опитаме първокласен белгийски шоколад. В неделя пък ще направим лъч до връх Ком. Всеки присъстващ на събитието ще получи подарък-ваучер. Подготвили сме и други изненади! ;)

мястото: творческа къща „Стария хан“, на 100 метра източно от Петрохански проход, на самото било на Балкана. Всъщност тази сграда е историческа – построена още през 1863 г. от берковския търговец Петър и дала името на самия проход – Петро(в) хан. Тук са отсядали Иван Вазов, Константин Иречек, княз Александър Батенберг, Йордан Радичков и много други видни личности. Това е и перфектното място за вдъхновяващите пътешествия, с които ще ви запознаем!

 

ПРОГРАМА:

 

12 януари, събота

Сборен пункт в 7:00 часа, на площад Руски паметник в София. Трансфер до творчески дом „Стария хан“, където ще бъдем около 9:00 часа. Настаняваме се и започваме с първите две презентации: „Екипировката при зимен преход“ с Илиян Дуков, „Личната аптечка на планинаря“ с магистър-фармацевт и планински водач Борис Аршинков. Следва обяд със следното меню: 1. супа – избор от гъбена, пилешка или шкембе; 2. основно ястие – постен гювеч или свинско със зеле; 3. десерт – печена тиква.

В 12:00 се отправяме на зимен преход със снегоходки до връх Тодорини кукли (1785 м.), откъдето при късмет с времето ще имаме пленителна панорама. Връщаме се по обратния път и отпускаме малко лично време.

В 19:00 часа по време на вечерята ще се проведе дегустация с разкошните вина на „Меди Вали“, като ще имаме възможност да си изберем напитката според основното ястие в менюто ни, а то ще бъде: пъстърва или скара (по предварителен избор). През това време в неформална обстановка ще ви представим основните акценти в „Програмата ни за 2019 година“, а накрая ще ви почерпим с белгийски шоколад.

 

13 януари, неделя

Закуска с мекици. Преход със снегоходки по билото на Берковска планина до връх Ком (2016 м.) Това упражнение ще ни отнеме около 8 часа, общо в двете посоки и ще бъде възможно само в благоприятни метеорологични условия. Прогнозно прибиране в София около 21:00 часа.

 

ЦЕНА: 119 лв.

 

Цената включва:

 • лицензирани планински водачи

 • транспорт от и до София

 • една нощувка със закуска, обяд и вечеря в творческа къща „Стария хан“

 • дегустация на 3 вина на „Меди Вали“

 • дегустация на белгийски шоколад

 • презентации и практически занимания по планинарство по време на преходите

 • подарък ваучер с отстъпка за участие в предстоящите програми
   

Възможно е да дойдете и със собствен транспорт, като в този случай цената ще бъде 99 лв.

 

Цената не включва:

 • храна извън упоменатата

 • вино извън предвиденото дегустационно количество

 • наем на снегоходки – 20 лв.

 • планинска застраховка – 3 лв.

 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА: челник с нови батерии, снегоходки (можем да осигурим под наем), зимни обувки, гети, слънчеви очила, слънцезащитен крем, зимни шапка, яке и ръкавици, щеки със зимни перца, раница около 30 литра, храна и вода за прехода, чай, ром ...

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

Местата са ограничени!
 

За участие и допълнителна информация:

- i_dukov@mail.bg
- 0887 065 443 – Илиян Дуков
- лично съобщение във Фейсбук