ПОТВЪРДЕНА

ЗИМНОТО ОЧАРОВАНИЕ НА СЛАВЯНКА (АЛИБОТУШ)

27-28 ЯНУАРИ 2018 г.

НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

Зареждащ преход със снегоходки, прекрасни върхове, СПА релакс, възможност за кални бани, дегустация в биовинарна, изкачване на вулкана Кожух !!!
 

  

 

Любим преход на любимо място !!! Вдъхновяващи гледки, спокойствие, съхранена природа, кристален въздух и уникален маршрут с изкачване на Гоцев връх и Шабран в чуднокрасивата Славянка планина (Алиботуш) !!! 

Граничният характер и специфичното разположение са запазили изключителното биоразнообразие на района. По-голямата част от Славянка е включена в резервата Алиботуш. Тук е най-голямата концентрация на ендемитната за Балканите черна мура. После ни очаква минералната вода на Марикостиново, с възможност за калотерапия със суровина от известното изворно калонаходище.  Но това не е всичко, в неделния ден след закуска и релакс в СПА центъра на хотел Мантар, ще проведем дегустация в биовинарна Орбелус и ще изкачим вулкана Кожух над Рупите, с възможност да пробваме и термалните извори в енергийната местност! Заредете се с красотата и енергията на природата, насладете се на хубавата храна и вино, пълноценните емоции, споделени със свежи и позитивни хора!  

 

 

ПРОГРАМА:

 

27 януари, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник.

През Благоевград и Сандански достигаме изходния пункт в района на село Петрово.

Стартираме с пешеходната част от превал, разположен на 1000 метра надморска височина.
По черни пътища и преки пътеки достигаме местността Марина поляна (Ливада), където има малък заслон. След още половин час, през гора от черна мура, излизаме от дървесния пояс и през втория по височина връх - Шабран (2195 м.), стъпваме на граничното било на планината. Продължаваме към първенеца Гоцев връх (2212 м.). Изкачването е с обща продължителност 4,5 часа. Време е за обяд с приказни гледки към морето от планини наоколо, сред които на север изпъква Пирин, на юг доминира Серски Боздаг (Меникио), с Шарлия пред него, на запад - Беласица, а на югозапад – Фалакро. Слизането ще ни отнеме 3 часа. След кратък трансфер сме в Марикостиново. Настаняване за нощувка в прекрасния СПА хотел Мантар 4 *. Вечеря в ресторанта !

 

 

 

  28 януари, неделя

След закуска отделяме време за релакс в  СПА центъра и минералния басейн, с възможност и за кални процедури. 
После се отбиваме до близката биовинарна Орбелус за дегустация и закупуване на подбрани вина. Последното ни предизвикателство за този уикенд ще бъде изкачването на естествения вулкан Кожух, което ще ни отнеме общо 2,5 часа в двете посоки. Рупите са изключително енергийно място, така че с най-ненаситните ще се потопим и в термалните извори бликащи в подножието на планината.
Прибиране в град София до 21:00 часа. 

 

 

 

 

ЦЕНА: 149 лв.  
 

Цената включва:

- транспорт с комфортен бус

- лицензиран планински водач

- нощувка в хотел Мантар 4*

- обилна закуска

- ползване на СПА центъра с  закрит басейн, сауна, парна баня, стая за релакс, шокови душове

- фитнес

- планинска застраховкаЦената не включва:

- снегоходки (по наша преценка) - 10 лв.
- котки - 10 лв. 

дегустация в биовинарна "Орбелус" (3 вина и разглеждане на избата) - 8 лв. 


 

ЕКИПИРОВКА: подходящи обувки, котки, гети, щеки, слънчеви очила, зимни шапка, яке и ръкавици, челник, щеки, снегоходки (по наша преценка, можем да осигурим срещу 10 лв. за чифт), раница - около 30 литра.

 

ХРАНА И ВОДА: Добре е да предвидим храна и вода за през деня.

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на: i_dukov@mail.bg

- обаждане на тел. 0887 065 443 - Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук