ШУМЕНСКО ПЛАТО - СКАЛНИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ

ПЛИСКА, МАДАРА И ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ

20-23 МАЙ 2017 г.

 

Краен срок за включване: 10 май 2017

 

Всеки българин трябва да познава историята на страната си. Настоящата програма ни запознава с района, където са били разположени първите две столици на държавата, откакто предците ни са се заселили на юг от река Дунав.

Очакват ни преходи из Шуменско и Мадраско плато с посещение на уникални скални манастири и природни забележителности. Обърнали сме сериозно внимание и на културните феномени - Мадарския конник, символ на България и паметник на ЮНЕСКО, Плиска, Мадара, Велики Преслав, Шуменска крепост, Томбул джамия и възрожденски къщи-музеи.


 

ПРОГРАМА:

 

20.05.2017,   събота

Тръгване в 7:00 часа от пл. Руски паметник в София. Най-напред ще посетим националния историко-археологически резерват Плиска и Мадарския конник, паметник на ЮНЕСКО. Следобед ни очаква преход до рядко посещавани забележителности в района на Мадарско плато. Пешеходната част е около 4 часа.  Нощувка в семеен хотел в град Шумен.

 

21.05.2017,  неделя

Изкачване до архитектурно-монументалния комплекс „Създатели на българската държава”, посветен на 1300 годишния юбилей на страната. През този ден ще посетим множество скални църкви, манастири и природни забележителности, разположени в територията на Природен парк Шуменското плато. Нощувка в х. „Букаците”. Пешеходната част е около 6-7 часа.

 

22.05.2017, понеделник

Посещение на Шуменската крепост,  Томбул джамия (най-голямата в България) и културно-исторически забележителности в района на гр. Велики Преслав. Нощувка в семеен хотел в гр. Шумен.

 

23.05.2017, вторник

Исторически музей Шумен. Къщи-музеи на личности свързани с Българското възраждане. Прибиране в гр. София до 22:00 часа.

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с мен по един от следните начини:

-         имейл на:   i_dukov@mail.bg

-         обаждане на тел. 0887 065 443 

-         лично съобщение във Фейсбук