ОСТРОВ САМОТРАКИ – ОТ ПОЗНАВАЧИ ЗА ЦЕНИТЕЛИ

23-27 МАЙ  2018 г.

Промоционална цена при записване до 20 март 2018 г. - 555 лв.

 

 

 

 

 

 


 

Остров Самотраки – на малко места по света могат да се срещнат толкова разнообразни туристически дадености върху такава компактна територия. Тук за един ден можеш да се изкъпеш в планински вир, после в морето, а вечерта да релаксираш в минерален басейн. Връх Фенгари (Луна) със своите 1611 м. н.в. е най-високият връх в Бяло море, а изкачването му почти от морското ниво е вълнуващо предизвикателство за всеки любител на дивата природа. По склоновете на планината стремително се спускат 12 потока, представляващи голям интерес за технически подготвени почитатели на каньонинга.  Красиви пясъчни лагуни, някои достъпни само по море,  дават отлични възможности за спокойна почивка. Семплата и естетична гръцка островна архитектура, средновековните крепостни кули, уникалното Светилище на Великите богове, вкусната храна, величествените водопади, девствената природа както и слабата населеност допълват свободолюбивото усещане, което изпълва човек още от първия миг на това наистина райско място. Мистика и особена енергия се усещат на острова, сякаш цари безвремие и може би това е една от причините отпреди няколко деситилетия мястото да се превърне в една от известните хипарски дестинации ...


ПРОГРАМА:
 

23 май , сряда

София - Александруполи - Самотраки

Отпътуване от град София в 6:00 часа. Мястото на тръгване е пред Националния стадион "Васил Левски". През ГКПП Капитан Петко войвода - Орменион достигаме до град Александруполи. Ферибот за остров Самотраки. Трансфер до хотела. Свободно време и нощувка. 

 

24  май, четвъртък

 Водопадите на Самотраки - столицата Хора

Отправяме се на преход по красивия каньон на р. Фониас с посещение на три величествени водопада (около 5 часа).  Следобед ни очаква разходка из калдаръмените улички на островната столица Хора и посрещане на залеза край някогашната генуезка крепост Гателуци.  Вечерта  сме в местна таверна. Нощувка.

 

 

 

25 май,  петък

връх Фенгари 

Изкачване на островния първенец – вр. Фенгари (1611 м.). Преходът в двете посоки отнема 10-12 часа. Денивелацията е +1500 и -1500 м. Този ден ни предстои да преминем през изключително разнообразна природа. Вечерта – посещение на  типична гръцка таверна и релакс в минерален басейн. Нощувка.

 

26 май, събота

Светилището на Великите богове - обиколка на острова - плаж

Посещение на Светилището на Великите богове и музея към него. На това място през 4 в. пр. Хр., по време на провежданите мистерии, Филип ІІ Македонски се запознава с Олимпия, принцесата на Епирус и я взима за своя първа съпруга. Плод на този съюз е синът им Александър Велики.

Обиколка с лодка на южната, скалиста част на острова. Наблюдение на каскадни водопади и плаж в пясъчни лагуни. Автообиколка на останалата част от крайбрежието. Вечерта - вечеря в най-добрия  рибен ресторант и купон на плажен бар.  Нощувка.

 

27 май, неделя

плаж - Камариотиса - връщане у дома

Свободно време за плаж. Разглеждане на пристанищния град Камариотиса. Следобед се качваме на ферибот за Александруполи. Към полунощ се прибираме в град София.

 

ЦЕНА РАННО ЗАПИСВАНЕ (ДО 20 МАРТ 2018 г.): 555 лв. 
ЦЕНА СЛЕД 20 МАРТ 2018 г: 615 лв.


Включва: лицензиран планински водач, транспорт с комфортен бус, нощувки в семеен хотел в Терма (Самотраки), фериботни билети, медицинска застраховка.

 


КРАТКО ФИЛМЧЕ ЗА САМОТРАКИ 2016 г. С ЙОГИ ТРЕКИНГ !!! 

 

 


СНИМКИ ОТ 2014 г.

 

ЕКСКУРЗИЯТА ЗА ОСТРОВ САМОТРАКИ (11-15 ЮНИ 2015) Е ПОТВЪРДЕНА!ИНТЕРЕСЪТ Е ГОЛЯМ, ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ...

Posted by Yogi Trekking on 26 юни 2014 г.


 

СНИМКИ ОТ 2015 г.

 

СНИМКИ ОТ 2016 г. 

- ВРЪХ ФЕНГАРИ

- С ЛОДКА ОКОЛО САМОТРАКИ

- КУЛИНАРНО САМОТРАКИ


 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на:
i_dukov@mail.bg

обаждане на тел.  0887 065 443 – Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук