ВРЪХ ЙОСИФИЦА И РИЛЕЦКОТО БИЛО

17-18 АВГУСТ 2019 г.

НЕДОКОСНАТИ, ДИВИ, ПЛЕНИТЕЛНИ МЕСТА - НАСЛАДИ СЕ НА ЕМОЦИЯТА !


водач: Борис Аршинков - 0899983355

 

Отправяме се на труден, но изключително възнаграждаващ преход в Рила, за да изкачим култовите върхове Йосифица и Рилец, както и да посетим най-голямото ледниково езеро на целия Балкански полуостров, а накрая ще се спуснем в дивото, за да снимаме няколко невероятни водопада!
 

 

ПРОГРАМА:
 

17 август, събота

Тръгване в 7:00 часа от пл. Руски паметник в София.

Трансфер през Рилския манастир до Кирилова поляна. Пешеходен преход през Тиха Рила и Смрадливото езеро (най-голямо в планината) до хижа Рибни езера (5 часа). Настаняване и без багаж изкачване на връх Йосифица (2696 м.), в двете посоки – 3 часа. Вечеря и нощувка в хижата.


 

18 август, неделя

Закуска. Насочваме се към връх Кьоравица (2612 м.), после по сравнително техничен терен изкачваме връх Рилец (2713) и през връх Теодосиеви караули напускаме билото за да се спуснем по красив планински поток с няколко водопада и да се върнем на Кирилова поляна. Общ преход за деня 8-9 часа. Разбор на мероприятието в подходящо заведение.

Прогнозно прибиране в София - 21:30 часа.
 


 

Информация за маршрута: Преходите са подходящи за опитни туристи, в отлична физическа кондиция и добра екипировка. Необходими са стабилни туристически обувки, челник с нови батерии, трекинг панталон, полар, мембранно яке с хубава качулка, тънки поларени ръкавици, поларена или вълнена шапка, лятна шапка, слънчеви очила, щеки (по желание). Храна и напитки се предлагат на хижата.

 

ЦЕНА: 130 лв.

 

Цената включва:

- лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- една нощувка в хижа Рибни езера

- планинска застраховка

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

  •  i_dukov@mail.bg

  • 0899 983 355 – Борис Аршинков (водач на събитието)

  • 0887 065 443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук