ПРИКЛЮЧЕНИЕ В РИЛА – ВРЪХ ЙОСИФИЦА И РИЛЕЦКОТО БИЛО

17-18 НОЕМВРИ 2018 г.


водач: Борис Аршинков - 0899983355

 

Отправяме се на труден, но изключително възнаграждаващ преход в Рила, за да изкачим култовите върхове Йосифица и Рилец, както и да посетим най-голямото ледниково езеро на целия Балкански полуостров, а накрая ще се спуснем в дивото, за да снимаме няколко невероятни водопада!
 

 

ПРОГРАМА:
 

17 ноември, събота

Тръгване в 6:30 часа от пл. Руски паметник в София.

Трансфер през Рилския манастир до Кирилова поляна. Пешеходен преход през Тиха Рила и Смрадливото езеро до хижа Рибни езера (5 часа). Настаняване и без багаж изкачване на връх Йосифица (2696 м.), в двете посоки – 3 часа. Вечеря и нощувка в хижата.


 

18 ноември, неделя

Закуска. Насочваме се към връх Кьоравица (2612 м.), после по сравнително техничен терен изкачване връх Рилец (2713) и през връх Теодосиеви караули напускаме билото за да се спуснем по красив планински поток с няколко водопада и да се върнем на Кирилова поляна. Общ преход за деня 8-9 часа. Разбор на мероприятието в подходящо заведение.

Прибиране в София до 21:30 часа.
 


 

Информация за маршрута: Преходите са подходящи за опитни туристи, в отлична физическа кондиция и добра екипировка. Необходими са стабилни туристически обувки, челник с нови батерии, гети, зимен панталон, полар, термо бельо, мембранно яке с хубава качулка, топли ръкавици, шапка, слънчеви очила, щеки (по желание). Храна и напитки се предлагат на хижата.

 

ЦЕНА: 129 лв.

Цената включва:

- лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- една нощувка в хижа Рибни езера

- планинска застраховка

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с мен по един от следните начини:

 

  • имейл на: i_dukov@mail.bg

  • 0899 983 355 – Борис Аршинков (водач на събитието)

  • 0887 065 443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук