ПОТВЪРДЕНА

ЗИМЕН ПИРИН

ВЪРХОВЕТЕ ПОЛЕЖАН И БЕЗБОГ
 

11-12 ФЕВРУАРИ 2017 г.
 

планински водач: Илиян Дуков
 

Автор на снимките от Пирин: Александър Ч.
 

Отправяме се със снегоходки на прекрасен снежен уикенд в Зимен Пирин, където от хижа Безбог през едноименния връх ще изкачим връх Полежан (2851 м.). После ще хапнем вкусна пъстърва и ще нощуваме в семеен хотел в Добринище. В неделния ден ще се насладим на минералната вода в курорта и ще посетим прочутата църква "Св. св. Теодор  Тирон и Теодор Стратилат" в Добърско. Очакваме Ви да споделим вълшебните емоции заедно!  
 


 

ПРОГРАМА:

 

11 февруари, събота

Събиране на групата и тръгване в 6:00 часа от София, площад Руски паметник.

През Благоевград, Банско и Добринище достигаме хижа Гоце Делчев.

С кабинковия лифт към 9:30 часа достигаме хижа Безбог на 2240 метра надморска височина. Следва изкачване за 2 часа на красивия връх Безбог (2645 м.) и продължаваме за още 1,5 часа до връх Полежан (2851 м.). Обядваме на върха, наслаждавайки се на великолепните гледки и се връщаме до хижата и лифта. Изгладнели от прехода и чистия въздух, задължителна част от програмата ни е компекс Рибарника, където имаме възможността да пробваме вкусно приготвена пъстърва. Нощувка в семеен хотел в град Добринище.
 

 

12 февруари, неделя

Закуска. До обяд релаксираме с минералната вода на Добринище. Трансфер до село Добърско. Посещение на църквата "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" от 17 век, известна с композицията Метаморфозис, при която Иисус Христос е изобразен с аура наподобяваща ракета. Разбор на мероприятието в подходящо заведение.
Прибиране в град София до 20:00 часа. 


ЦЕНА: 129 лв. Включва: опитен планински водач, транспорт с комфортен бус, нощувка в семеен хотел в Добринище, двупосочен билет за лифт, наем на снегоходки, планинска застраховка.

 

ЕКИПИРОВКА: зимни обувки, гети, щеки, котки, подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, челник, раница 30-40 литра, джапанки, бански, хавлия.

 

ХРАНА И ВОДА: Препоръчваме носенето на сандвичи, сушени плодове, ядки и други подсилки за през деня. Вода – поне 1,5 литра, подходящо е ползването и на термос с горещ чай.

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини: