ПОЛЕЖАН И ДОБЪРСКО
 

16-17 ФЕВРУАРИ 2019 г.

ПРИКАЗНИТЕ ПАНОРАМИ ОТ ВРЪХ ПОЛЕЖАН , ГУРМЕ ВЕЧЕРЯ,  МИНЕРАЛЕН РЕЛАКС В БАНЯ !
 

 

Зареждащо изкачване със снегоходки на легендарния връх Полежан, с една от най-завладяващите и неописуемо красиви гледки в зимен Пирин, а после невероятен фолклорен купон с гурме вечеря при самобитната леля Дешка и нейните баби-аниматорки. През втория ден ще ни презентират по колиритен начин прочутата църква "Св. Св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" в Добърско, ще снимаме 30 метров водопад и опитаме крехка японска пъстърва, а накрая ще се отдадем на заслужен минерален релакс в горещите термални басейни на село Баня, известни с витализиращите си свойства.

 

 


 

ПРОГРАМА:

 

16 февруари, събота

Събиране на групата и тръгване в 6:00 часа от София, площад Руски паметник. През Благоевград, Банско и Добринище достигаме хижа Гоце Делчев. С кабинковия лифт към 9:30 часа сме на хижа Безбог на 2240 метра надморска височина. По зимния подход за около 3,5 часа изкачваме връх Полежан (2851 м.). Свободно време за обяд и снимки, наслаждавайки се на великолепните гледки. Обратният път ще ни отнеме 2,5 часа. Спускаме се до транспорта и трансфер до с. Горно Драглище. Време е за купон. Предстои ни феноменална вечер с кулинарните специалитети на леля Дешка и нейните баби-аниматорки. Подгответе се за незабравимо изживяване с много народни песни, танци, вицове, смях, гурме вечеря, уникални домашни сокове и напитки!

 

 

  


 

17 февруари, неделя

Закуска. Трансфер до село Добърско, корените на което ни напомнят за богомилството, разпространено някога из тези земи. Кратка разходка до 30 метровия водопад Щрокалото и посещение на църквата "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" от 17 век, известна с композицията Метаморфозис, при която Иисус Христос е изобразен с аура наподобяваща ракета. Пешеходен преход (30 мин.) до рибарника на река Клинец, където ще имаме възможност да опитаме крехка японска пъстърва. Насочваме се за заслужен минерален релакс в горещите басейни на село Баня, чиято вода е прочута с легендарните си витализиращи свойства. Прогнозно прибиране в София около 20:00 часа.


 

ЦЕНА: 139 лв.

Цената е валидна при минимум 7 участника.
 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт от и до София

  • нощувка със закуска в семеен хотел в с. Горно Драглище

  • обилна гурме вечеря, алкохол и домашни сокове, битова фолклорна вечер с прочутите баби-аниматорки и леля Дешка 

 

Цената не включва:

  • двупосочен билет за лифт – 15 лв.

  • снегоходки – 10 лв.

  • котки – 10 лв.

  • басейн в с. Баня – 10 лв.

  • планинска застраховка - 3 лв.

  • вход за църквата в Добърско

 

ЕКИПИРОВКА: челник с нови батерии, подходящи обувки, гети, снегоходки (могат да се наемат), котки (могат да се наемат), пикел (по желание), слънчеви очила, зимни шапка и ръкавици, удобни и топли дрехи, раница - около 30 литра, термос с чай, малко ром, джапанки, бански, хавлия

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

·       имейл на: i_dukov@mail.bg

·       обаждане на тел. 0887065443 – Илиян Дуков

·       лично съобщение във Фейсбук