ПОТВЪРДЕНА

СНЕЖНАТА КРАСОТА НА ФАЛАКРО
И ПИРИНСКИТЕ ПРОСТОРИ ОТ ВРЪХ СВЕЩНИК

10-11 ФЕВРУАРИ 2018 Г.

КЛАСИЧЕСКА ЕКСКУРЗИЯ ! МЕСТАТА СА ОГРАНИЧЕНИ! 

 

 

Приказна е красотата на зимно Фалакро!

Белоснежни склонове, приятни обли била, пленителни гледки към Славянка, Пирин, Родопи, Меникио и Пангей. Едва достигнал билото, човек трудно въздържа възторженото си възклицание. Планината сякаш е отсечена от юг! Шеметни, скалисти отвеси се спускат в бездната на циркуса от почти хиляда метра височина! След като изкачим връх Пророк Илия (най-висок в гръцката област Източна Македония и Тракия!), вечерта ще релаксираме в минералните води на Огняново. На втория ден със снегоходки пък ще се покачим на изключително панорамния връх Свещник, в южен Пирин! Очакваме Ви да споделим заедно вълшебните емоции!

 

 

 

ПРОГРАМА:

10 февруари, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник. През Благоевград, Банско и Гоце Делчев влизаме в Гърция. С транспорта се изкачваме до ски курорта Фалакро, разположен на 1740 метра. Пешеходната част с с продължителност общо 5-6 часа. Зимното изкачване на първенеца - връх Пророк Илия (2232 м.) ни позволява да се насладим на великолепна 360 градусова панорама. От водача пък ще научите имената на околните пейзажи. По маршрута ни предстои да преминем покрай пропастната пещера Снежната дупка и през едноименния връх висок 2111 м. След снежните простори следва релакс в минералните води на Огняново. Вечеря и нощувка.

 

 

 

 

11 февруари, неделя

Закуска. Трансфер до курорта Попови ливади (1400 м.). За три часа ще изкачим връх Свещник (1975 м.), втори по височина в Южен Пирин, но за сметка на това най-обзорен. Обяд на върха. За два часа се връщаме по обратния път. Прибиране в гр. София до 21:30 часа, с попътно спиране за разбор на екскурзията в подходящо заведение.

  

 

 

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с мен по един от следните начини:
- имейл на: i_dukov@mail.bg
- обаждане на тел. 0887 065 443
- лично съобщение във Фейсбук