СНЕЖНАТА КРАСОТА НА ФАЛАКРО
И СПА В ОГНЯНОВО

16-17 ФЕВРУАРИ 2019 г.
 

ИЗВЪНРЕДНА ПРОГРАМА

 

 

Приказна е красотата на зимно Фалакро!

Белоснежни склонове, приятни обли била, пленителни гледки към Славянка, Пирин, Родопи, Меникио и Пангей. Едва достигнал билото, човек трудно въздържа възторженото си възклицание. Планината сякаш е отсечена от юг! Шеметни, скалисти отвеси се спускат в бездната на циркуса от почти хиляда метра височина! След като изкачим връх Пророк Илия (най-висок в гръцката област Източна Македония и Тракия!), вечерта ще релаксираме в минералните води на Огняново. На втория ден ще се разходим из родопските архитектурни резервати Лещен и Ковачевица, ще опитаме малиново вино и похапнем вкусни традиционни ястия пред камината на уютна механа. Очакваме Ви да споделим заедно вълшебните емоции!

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

16 февруари, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник. През Благоевград, Банско и Гоце Делчев влизаме в Гърция. С транспорта се изкачваме до ски курорта Фалакро, разположен на 1740 метра. Пешеходната част с с продължителност общо 5-6 часа. Зимното изкачване на първенеца - връх Пророк Илия (2232 м.) ни позволява да се насладим на великолепна 360 градусова панорама. От водача пък ще научите имената на околните пейзажи. По маршрута ни предстои да преминем покрай пропастната пещера Снежната дупка и през едноименния връх висок 2111 м. След снежните простори следва релакс в минералните води на Огняново. Вечеря и нощувка.
 

 

 

 

 

17 февруари, неделя

Закуска. Ще имаме възможност до обяд да се насладим на СПА процедури и прекрасната минерална вода. 

После ще разгледаме селата Лещен и Ковачевица, дегустираме малиново вино и направим разбор на мероприятието в уютна механа. Прибиране в град София до 21:00 часа. 
 

  

 

 


 

ЦЕНА: 144 лв.
 

Цената включва:

- лицензиран планински водач

- транспорт с комфортен бус

- нощувка със закуска в хотел в Огняново

 

Цената не включва:

- снегоходки - 10 лв.

- разходи от лично естество

 

ЕКИПИРОВКА: зимни обувки, гети, щеки, подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, челник, раница 30-40 литра, снегоходки (можем да осигурим срещу 10 лв. за чифт)

 

ХРАНА И ВОДА: Храна за еднодневен преход. Подходящи за носене са сандвичи, сушени плодове, ядки и други подсилки за през деня. Вода – поне 1,5 литра, термос с горещ чай също е добра идея.

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на: i_dukov@mail.bg
- обаждане на тел. 0887065443
- лично съобщение във Фейсбук