ПОТВЪРДЕНА

ВРЪХ БЕСНА КОБИЛА И ВЛАСИНСКОТО ЕЗЕРО

30  СЕПТЕМВРИ 2018 г.

ВОДАЧ: БОРИС АРШИНКОВ - 0899983355

НЯМА МЕСТА

Еднодневно изкачване на най-високия връх в цяло Краище и вечеря в страхотен ресторант на брега на красивото Власинско езеро! Очакват ни пленителен преход, релаксиращо спокойствие и зарежащи гледки, в  изключително очарователен, съхранен и  автентичен район - само на крачка от нашата граница. Времето също се бъде с нас и ще ни предостави идеална възможност да се раздвижим преди предстоящото традиционно застояване покрай празничните трапези!

 


 

ПРОГРАМА:
 

София- Босилеград- връх Бесна кобила – Власинско езеро-София
 

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник.

За около 3 часа, преминавайки през ГКПП Олтоманци и Босилеград, достигаме изходния пункт за предстоящия преход. През днешния ден ще изкачим по красив маршрут първенеца на цялата физикогеографска област Краище, а именно магнетичния връх Бесна кобила (1924 м.) От билото ни очакват пленителни гледки околовръст с 360 градусова панорама към планините: Доганица, Дукат,, Варденик, Лисинска, Гложка, Грамада, Милевска, Кървав камък, Руй, Сува планина, Осогово, Рила, Пирин, Витоша, Стара планина, Якупица и Шар планина с връх Люботен! Връщаме се до транспорта и покрай интересното Лисинско езеро достигаме любимия ни ресторант на брега на Власинското езеро. Надморската височина е 1212 м., а районът е обявен за природен резерват. Време е за заслужен релакс и вкусни сръбски специалитети.

Денивелация за деня: +800 м. и -800 м.

Продължителност на прехода: около 6 часа

 

 

 

 

 

 


 

През ГКПП Стрезимировци и Трън се прибираме в София до 22:00 часа с попътно спиране в известното Парамунска ханче, където ще имаме възможност и да си закупим домашни продукти, произведени в района на Граово.ЦЕНА: 69 лв.
 
Включва:
лицензиран планински водач, транспорт, медицинска застраховка 

 

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да използвате следните варианти: