ВОДОПАДИТЕ НА БЕЛАСИЦА

21-22 април 2018 г.
 

водач: Александър Николов

 

 

Продължаваме със страхотните маршрути! Енергията на пролетта се изявява в най-чистата си форма с мощните и пълноводни водопади. Природата е свежа, зелена, изпълнена с живот, събудена от зимния си сън, а въздухът – наситен с виталността на праната, представляваща частиците отрицателни йони, считани за най-чисти, зареждащи и полезни за вдишване. Това е и идеалното мято за медитация, спокоен релакс или просто съзерцание, потопени в безвремието. Подготвили сме Ви цели осем прекрасни водопади разпределени в българската и македонската части на очарователната планина Беласица! Присъединете се да им се възхитим заедно!

 

 ПРОГРАМА:
 

21 април, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник.
През Благоевград и покрай Петрич достигаме китния район на Подгорието и село Срът.
Снимаме тристагодишните чинари на центъра и се отправяме на лек преход до водопадите Дъбицата и Мангъро, разположени съответно на реките Свигьовица и Ремешница. Пешеходната част е общо около 4 часа, а преодоляната денивелация +500 метра и – 500 метра. С транспорта се придвижваме до село Самуилово и по приятна пътека през живописна местност достигаме Срамежливият водопад на река Камешница. Преходът ни до него и обратно е около 3 часа с денивелация по 300 метра във всяка от посоките. Нощувка в село Яворница с гурме при леля Рукие.

 

  

 

22 април, неделя

Закуска. В 8:00 часа се отправяме към македонското село Габрово, над което по Барлен дере последователно ще посетим трите водопада. След това, от съседното село Колешино кратък преход ни отвежда до чудния Колешински водопад. За финал сме оставили прочутият Смоларски водопад на река Ломница. Висок почти 40 метра, безспорно той е и най-внушителният в Беласица. Преходите в Македония са леки, по удобни пътеки и с малки денивелации. Заредени от вълшебните гледки и прекрасната природа със сигурност вече ще изпитваме вълчи глад. И това е моментът за гурме завършек със специалитетите на кулинарното гурy в района – Рукие Изирова и дещеря й умееща да прави 50 вида баклава.

Прибиране в София до 21:30 часа.

 

 

 

 

ЦЕНА: 139 лв.

Цената включва:

лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- една нощувка с уникална закуска в семеен хотел
 

Цената не включва:

- разходи от лично естество

 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА: удобни обувки, гети, слънчеви очила, яке с качулка, челник, щеки.


 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини: