ЗАКИНТОС, ЛЕФКАДА И КЕФАЛОНИЯ

31 август - 8 септември 2019 г.
 

НАЙ-ДОБРОТО ОТ ПЕРЛИТЕ НА ЙОНИЙСКО МОРЕ!

Промоционална цена: 1199 лв. при включване с капариране на 50% от сумата до 20.07.2019 г.
 

Уникална е красотата на Йонийско море! То е смятано за най-чистото в Гърция, а веднъж зърнали тюркоазения цвят на водата му, ще мечтаете отново и отново да се докосвате до тази приказна островна идилия! В настоящата програма, в типичния си стил Йоги Трекинг ще ни заведе до специално подбрана селекция от най-впечатляващите природни бисери. Ще изкачим също и най-високия връх на остров Кефалония, издигащ се на 1628 м. в планината Енос! Подарете си очарователни и незабравими преживявания, във весела компания и с опитен водач-пътешественик! Очакваме Ви!


ПРОГРАМА:

 

31.08, събота

София-Килини-Закинтос
 

Тръгване в 6:00 часа от София, площад Руски паметник. През ГКПП Кулата, Солун и Патра достигаме пристанищното градче Килини на полуостров Пелопонес. Между Антирио и Рио ни предстои да преминем по най-големия окачен мост в света с дължина 2252 метра. В 20:00 часа се качваме на ферибота и след час и половина сме на остров Закинтос. Настаняване в хотела за три последователни нощувки.

 

 


01.09, неделя

нос Скинари – Сините пещери – Навагио – Волимес – Закинтос
 

Закуска. Отправяме се към северния край на острова. През рибарското селище Агиос Николаос достигаме фара, издигнат на нос Скинари. С корабче посещаваме природния феномен - магнетичните Сини пещери и фамозния залив Навагио, една от визитните картички на Гърция, с корабокруширалия през 1983 г. кораб. Тези забележителности са достъпни само по вода, така че естествено ще имаме прекрасни възможности за плуване. Следобед ни предстои отново къпане в Йонийско море на красив плаж, посещение на старинното, традиционно селище Волимес и снимане още веднъж на неотразимо фотогеничния Навагио, този път от ръба на скалата, надвесена над него. Изпращане на залеза с чаша узо в ръка от крайбрежна таверна. Нощувка в избрания хотел.

 

02.09, понеделник

остров Маратониси - столицата Закинтос
 

Закуска. Днешният ден ще ни отведе до малкото островче Маратониси, спадащо към защитените територии обитавани от известния вид морски костенурки Caretta caretta. По-късно се връщаме отново на Закинтос. Очакват ни много изненади, красиви плажове и невероятна природа. Следобед ще разгледаме островната столица – град Закинтос. Основните забележителности, поместени предимно в старата част са: площад Агиос Маркос с католическата катедрала, музея на големите гръцки поети – Калвос и Соломос (баща на новогръцкия език), прекрасните сгради на площад Соломос, храмът Агиос Дионисиос (местният покровител), библиотеката и Венецианската крепост. Вечеря в уютна крайбрежна таверна. Трета нощувка в избрания хотел.

 

03.09, вторник

Агиос Николаос – Песада – планината Енос - Асос
 

Закуска. В 9:45 с ферибот от Агиос Николаос се прехвърляме до градчето Песада на остров Кефалония. Директно се насочваме към планината Енос, обявена за природен парк. След едночасов трансфер се изкачваме високо по склоновете. Следвайки приятна екопътека и любувайки се на великолепната панорама след още час сме на най-високата точка – цели 1628 метра над морското равнище. Интересно е усещането да стоиш на планински връх, а около теб навсякъде острови и море. Имаме 360 градусов простор на погледа към Кефалония, Итака, Закинтос, Лефкада, полуостров Пелопонес, континента и множество знайни и незнайни по-малки късчета земя, пръснати сред прелестната шир на Йонийско море. Свободно време за обяд и снимки. Връщане по обратния път до транспорта. Меката топлина на слънчевите лъчи през последните часове на деня ще ни свари в чаровното градче Асос – безспорно най-красивото на острова и рай за фотографите! Вечеря в подходящо заведение. Нощувка в района.

 

04.09, сряда

пещерата Мелисани – пещерата Дрогарати - плажът Миртос
 

Закуска. Денят ни започва с впечатляващото природно чудо - Мелисани, известна също и като пещерата на нимфите. Ще се разходим с лодка из приказното й подземно езеро, огрявани от сноповете светлина, проникващи през скалния прозорец (окно) на тавана. Продължаваме с пещерата Дрогарати, на няколко милиона година, известна със своята „Зала на възхвалата“, която освен, че е богата на образувания е и с прекрасна акустика, изпробвана дори от великата Мария Калас. Следобед ще отделим достатъчно плажно време, за пълноценен релакс на Миртос, неизменно попадащ в Топ 10 на европейските плажове. Очакват ни малки бели камъчета, смарагдова вода и прелестна красота. Втора нощувка в същия хотел.

 

05.09, четвъртък

плажът Кси (червения плаж) - Фискардо
 

Закуска. Преди обед ще се отпуснем на плажа Кси - поразителен контраст между финния оранжево-червен пясък, белите скали и синята вода. Следобед се потапяме в живописната атмосфера на китното малко пристанище Фискардо, с традиционни къщи останали незасегнати от земетресението през 1953 година. По-късно с ферибот отпътуваме за град Нидри и остров Лефкада. Настаняване. Вечеря в подходяща таверна. Нощувка.

 

06.09, петък

Порто Кацики – Егремни – Фискардо – Итака – Меганиси – Скорпиос – Спарти – Скорпиди – Мадури
 

Закуска. Целодневен круиз (9 часа, 7 острова), през който се посещават: Плажовете Порто Кацики и Егремни, с време за плуване на един от тях; Градчето Фискардо (вече ни е познато от предния ден, но това е положението, ще затвърдим впечатленията си и ще хапнем на пристанището :-) ) Итака – островът на Омировия герой Одисей впечатлява с хармоничното съчетание между море, планина, приказни заливи, живописни пътечки и традиционни къщи; Морската пещера Папаниколис на остров Меганиси – получила името си от легендарната гръцка подводница, която използвала мястото за естествено укритие през 1940 г. по време на Втората световна война; Обиколка около трите частни острова на фамилията Онасис – Скорпиос, Спарти, Скорпиди, с време за плуване край първия от тях; Зеленият остров Мадури, родно място на гръцкия поет Аристотелис Валаоритис.

 

07.09, събота

Закуска. Денят ще го посветим на някои ценителски и изключително красиви плажове по източното крайбрежие на остров Лефкада. Вечерта в уютна таверна, с вкусни морски специалитети и узо, ще направим разбора на пътешествието, опитвайки се да осмислим многото прекрасни впечатления, които придобихме през изминалите дни. Трета нощувка в същия хотел.
 08.09, неделя

Нидри – Вергина - София

По обратния път за България ще посетим в района на Вергина древния град Егес. Това е първата столица на Македонското царство. Най-добре съхранени са останките от пищния богато украсен с мозайки и стенописи дворец, както и Голямата гробна могила, за която се смята, че е на Филип II Македонски, бащата на Александър Велики. Прибиране в България до 22:00 часа.

 

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ПРЕЗ 2016 г. 

ОСТРОВ ЗАКИНТОС

- КЕФАЛОНИЯ И ЛЕФКАДА

 
 
 

 

ЦЕНА: 1299 лв.

Промоционална цена: 1199 лв. при включване с капариране на 50% от сумата до 20.07.2019 г.Цената включва: 

лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- 8 нощувки в подбрани хотели

- билети за фериботи

- медицинска застраховка асистанс към ЗАД "Армеец" с покритие 5000 евро.
 

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

За допълнителна информация, въпроси и включване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

имейл на: i_dukov@mail.bg

обаждане на 0887 065 443 – Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук