СВЕТЪТ НА ВОДОПАДИТЕ

14 април 2019 г.

 

 

Според естествения природен ритъм пролетта е сезонът, в който светът около нас се пробужда от зимен сън и се изпълва с нови жизнени сили и енергия. Един от най-подходящите начини, човек да почувства и да се зареди от тези процеси е посещението на водопади. В тази изключително свежа екскурзия ще видим и снимаме цели пет!
В допълнение ще отделим специално внимание на часовниковата кула в Етрополе, построена през 1710 г. и считана за една от най-старите в България, както и на Етрополския манастир „Св. Троица”, важна духовна обител у нас. Накрая ще направим разбора в подходящо заведение в град Тетевен.

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

Тръгване в 8:00 часа от София, паметника Левски.

Първата спирка ни е град Етрополе, за да снимаме прочутата часовникова кула, датираща още от 1710 година – една от най-старите в страната. После след кратък трансфер достигаме важния духовен център - Етрополския манастир „Св. Троица“, в близост, на който е и красивия водопад Варовитец. Водата тук се сгромолясва от около 15 метра, а след това образува очарователна каскада. Втората ни цел е причудливият Врана вода, чиято височина е идентична, но формата му е уникална – наситена водна струя, изливаща се от ръба на остра скала – изключително фотогеничен. Тук може да обядваме под формата на пикник с храната, която си носим. Отправяме се към района на Тетевен, за да преминем по екопътеката „Под пръските на водопада“, чийто основен акцент са Скоковете – два съседни водопада с мощен дебит и височина 15 и 50 метра. Разборът за деня ще го направим в заведение, зад което най-напред ще се насладим на травертиновата каскада – водопада „Вара“, с височина 20 метра, за който очакваме да е пълноводен в този момент.

Прогнозен време за прибиране в София – 21:00 часа.

 

Цена: 59 лв.
 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт

 

За допълнителна информация, въпроси и включване: