ПОТВЪРДЕНА

ПЛАНИНАТА ВРОНДОС, СПА ХОТЕЛ МАНТАР И ДЕГУСТАЦИЯ В ИЗБА РУПЕЛ

18-19 януари 2020 г.


 

водач: Илиян Дуков 
 


 

Феноменална програма, в която ще изкачим връх Пророк Илия (1849 м.), първенец на очарователната гръцката планина Врондос (Шарлия), с пленителни гледки към Славянка от юг, Серски и Драмски Боздаг, Черна гора и още много други красоти, имената на които ще разберете от водача. След белоснежните простори следва вечеря и релакс в отличния четиризвезден СПА хотел Мантар, с минералната вода на Марикостиново. И понеже условията тук са великолепни, пълноценно ще се насладим на всички екстри чак до обяд в неделя, а после ще посетим изба "Рупел", където ще дегустираме първокласно вино, преди да продължим с кратка разходка до някои ценителски кътчета в най-малкия български град - Мелник и накрая ще направим разбора в чудна битова механа. Така го разбираме ние туризма ;)

  

 

 

ПРОГРАМА:
 

Ден 1 

Тръгване в 7:00 часа от площад Руски паметник в София. През Благоевград, Сандански, ГКПП Кулата и Серес достигаме известния гръцки ски-курорт Лейля, в близост до който е изходният ни пункт за връх Профитис Илияс (1849 м.), известен в българските топографски карти като Алибаба. Преходът в двете посоки ще ни отнеме общо около 3-4 часа. Трансфер до СПА хотел Мантар, 4 звезден термален лукс край селцето Марикостиново. Релакс, вечеря, нощувка.
 

 

 

Ден 2

Закуска и релакс в СПА центъра с минералните басейни (вътрешен и външен). В 12:00 часа се насочваме към винарска изба „Вила Мелник“ за дегустация, която по традиция завършва с шопинг във фирмения магазин. По нов стил Трифон Зарезан се празнува именно в трите дни 1-3 февруари. Насочваме се към Мелник, мислите че го познавате ли? Да видим :) Накрая е ясно как завършва програмата – край камината, в любима, уютна битова механа .... и човек и добре да живее се връща в София. Прогнозно прибиране около 21:00 часа.
 


 


 

 

ЦЕНА: 170 лв.

 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт с комфортен бус

  • една нощувка със закуска в СПА хотел Мантар, 4*

  • безплатно ползване на минералните басейни и СПА центъра

  • застраховка „Асистанс“ с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“

 

Цената не включва:

  • храна (извън упоменатата в програма) и разходи от лично естество

  • дегустацията в изба "Рупел"

 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА: удобни обувки, гети, слънчеви очила, зимни шапка, яке и ръкавици, челник с нови батерии, щеки, раница 20-30 литра, храна и вода за прехода, чай, ром ...

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с мен по един от следните начини:

- i_dukov@mail.bg
- 0887 065 443 – Илиян Дуков
- лично съобщение във Фейсбук