ПОТВЪРДЕНА

ВРАЧАНСКИ БАЛКАН

17-18 март 2018 г.
 

МАГНЕТИЧНАТА ПАНОРАМА ОТ ВРЪХ БЕГЛИЧКА МОГИЛА
БОНУС: ВОДОПАДА БОРОВ КАМЪК

 

водач: Александър Николов
 


Изкачване първенеца на неописуемо красивия Врачански балкан – връх Бегличка могила и посещение на фотогеничния водопад Боров камък.  Двата дни ще бъдат изпълени със вдъхновяващи преходи , по уникален кръгов маршут, даващ ни възможност да се насладим на невероятната панорама към шеметните отвеси на Кобилини стени и магнетичното Искърско дефиле.  Заредете се със свежо настроение и незабравими емоции, които ще изживеем заедно!

 

 

ПРОГРАМА

 

17 март, събота

Тръгване в 7:30 часа от площад Руски паметник в София.

През живописното Искърско дефиле достигаме село Очин дол. От тук започва нашият уникален маршрут! Старата наследствена пътека постепенно навлиза в букови гори и  сред невероятни гледки изкачваме връх Кръстанова могила. Отбиваме се до внушителния водопад Боров камък (63 м.) и продължаваме към хижа Пършевица, където се настаняваме за нощувка. Преходът ни този ден е около 6-7 часа.

Денивелация: +800 м.
 

 

18 март, неделя

След закуска се насочваме към връх Бегличка могила (1481 м.), първенец на целия Врачански балкан. Под нас са прочутите Кобилини стени – ще останем силно впечатлени от красотата им, а преходът ни през връх Остра могила ще ни позволи да им се насладим в цялото им величие и великолепие. Спускаме се до село Очин дол, за да посетим мястото, където някога се е издигала раннохристиянска базилка, чиито основи са реставрирани. Тук ще имаме възможност да разгледаме интересна самобитна изложба от дървения фигури на местния дърворезбар Неделко Иванов. Преходът ни за деня е 4,5 часа. Денивелация: +180 м. , - 800 м. Разборът на мероприятието ще го направим на по чаша вино в комплекса „Дядо Йоцо“, където е издигнат 5 метрова статуя от врачански камък на вазовия герой, наблюдаващ първия влак по дефилето.

Прибиране в София до 19:00 часа.

 

 

ЦЕНА: 109 лв.


Цената включва:

- лиценциран планински водач

- транспорт от и до София

- една нощувка в хижа Пършевица

 

Минимум 4 участника.


 

За допълнителна информация, въпроси и записване се свържете с нас  на телефони:

-  0888250394 - Александър Николов

-  0887065443 - Илиян Дуков