ПОТВЪРДЕНА

ВЕЛИКДЕН В ЗАПАДНИТЕ РОДОПИ

26-29 април 2019 г.

ЧЕТИРИ ПОЧИВНИ ДНИ РЕЛАКС И НАСЛАДА

НЯМА МЕСТА

 


 

Най-красивите екопътеки на Родопите, събрани в неустоима пролетна програма – Ще се насладим на магнетичните панорами от Бекови скали, Вълчи камък и Орлово око,  ще снимаме величествените Фотински водопади, Сливовдолско падало, Самодивското пръскало, ще преминем по приказните екопътеки: Каньона на водопадите, Дяволската екопътека и Девинската екопътека и докоснем до подземното великолепие на пещерите Снежанка и Ягодинската. Като добавим свежата компания, отличното настроение, зареждащата, неописуема красота на природата и прекрасната храна се получава перфектният Великден! 

 ПРОГРАМА:
 

26 април, петък

 

Тръгване в 7:00 часа от София, локалното платно над спирка Цариградско шосе на метрото, посока Пловдив.

Трансфер до село Фотиново и едночасов преход до феноменалните Фотински водопади, представляващи каскада от три мощни пада, най-високият, от които е висок 16 м. Връщане по обратния път и след кратък трансфер сме пред пещерата Снежанка, наричана "Перлата на Родопите" и често смятана за най-красивата благоустроена пещера у нас. Ще останем силно впечатлени от подземната прелест на феномена. Следващата ни спирка е село Равногор, изходен пункт за разходката ни до панорамната площадка на Бекови скали, от която се откриват пленителни гледки към меандрите на язовир Въча, покрай които скоро ще преминем и с буса, на път за Девин и уютната къща за гости. Настаняване за три нощувки.

 

27 април, събота

След закуска се отправяме към с. Борино и невероятно атрактивната Дяволска екопътека. В рамките на 3,5 часа ще преминем по живописна поредица от стълби и дървени мостчета, даващи възможност по незабравим начин да се възхитим на ждрелото на р. Чатак дере, както и да снимаме природния феномен Дяволския мост. Време е за прочутата Девинска екопътека (Струилица-Калето-Лъката), която ще преминем за около три часа, със задължителна отбивка до очарователното Самодивско пръскало, изключително впечатляващо с двата си пада от 25 м. и 45 м. Остава ни да се отпуснем в топлите термални води на СПА-Струилица, където по предварителна заявка може да се ползват също сауна и парна баня. Вече сме готови да посрещнем Великден!

 

28 април, неделя

Започва поредният вълшебен ден. От района на с. Гьоврен стартираме с трекинг до Вълчи камък - най-високата панорамна площадка на Балканите. Всъщност обзорните съоръжения са две и от тях се откриват поразителни гледки към Триградското ждрело и необятната родопска шир. От водача ще научите легендата за мястото. Има възможност за връщане по алтернативен маршрут. През Буйновското ждрело, най-дългото в България, се насочваме към Ягодинската пещера, в която ще преминем по 1100 метровата благоустроената алея, позволяваща ни да се насладим на приказното многообразие на подземния карстов свят. Температурата е 6 градуса, а влажността 92%, така че да не забравяме връхната дреха. Трансфер до село Ягодина. Тричасовият кръгов преход ще ни изкачи до вр. "Св. Илия" и панорамната площадка Орлово око (1563 м.). Уникалното стоманено съоръжение е надвесено на около 600 метра над Буйновска река и разкрива секващ дъха изглед. Спускаме се обратно по обзорен маршрут и вечеряме в битов ресторант. Прибиране в град Девин.

 

29 април, понеделник

Насочваме се към Смолян и най-известната в района екопътека „Каньонът на водопадите“ , която с 46-ти си водопада, сред които грандиозният Орфеев водопад, е сред най-красивите екопътеки в България. После покрай течението на река Чая, достигаме изходния пункт за кратък преход до грандиозния, мощен и неустоим водопад Сливовдолско падало – сочен като най-висок в Родопите. Накрая спазваме традицията с разбор на пътешествието в подходящо заведение. Прогнозно прибиране в София - около 21:00 часа.

 

ЦЕНА: 299 лв.
 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт от и до София

  • три нощувки в къща за гости в Девин

 

За допълнителна информация, въпроси и включване:

- i_dukov@mail.bg

- 0887065443 - Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук