ПОТВЪРДЕНА

02.03.201818.03.2018 – 17 дни /15 нощувки
 

ПЪТЕШЕСТВИЕ В СТРАНАТА НА УСМИХНАТИТЕ ХОРА

 

Групата е потвърдена - приемаме още участници! 
 

Очаква ни най-екзотичното пътешествие, което някога ни се е случвало! От топлите води на Индийския океан, обливащи оранжевите пясъчни плажове на Негомбо, ще се насочим към вътрешността на тропическия рай – Шри Ланка, за да усетим духа, традициите и културата на очарователния остров, обитаван от сърдечни, мили и усмихнати хора. След древните храмове, язденето на слонове в джунглата, разходката с волски впряг из автентично селце, изкачването на култови и магнетнични върхове в най-красивите природни и животински паркове, релакс в Аюрведичен център, посещения на градини с екзотични подправки, чаени плантации, фабрика за полускъпоценни камъни, фолклорен музикален и танцов спектакъл и рафтинг по река Калани, ще се върнем отново на морския бряг, за да поплажуваме, да видим сини китове и да се докоснем до гигантски костенурки и канелен остров!
 

 


ПРОГРАМА:
 

Ден 1 - 02.03.2018 (петък)

 

полет от София до Шри Ланка
 

Среща с групата в 20:00 часа на Терминал 2, летище София.

Полет с QATAR AIRWAYS по маршрута:

Sofia 22:45 – Doha 04:35

Doha 09:10 – Colombo 16:35 (на 03.03.2018)

 

 

 

Ден 2 - 03.03.2018 (събота)

 

Negombo
 

Пристигаме в Шри Ланка, на летище Colombo Bandaranaike International Airport. Посрещане от местните ни партньори и трансфер с климатизиран бус до хотела ни в Negombo. Настаняване и веднага се отправяме към прочутия Negombo Beach, където на залез ще имаме възможност да яздим коне по плажната ивица на Индийския океан.
Вечеря в екзотичен крайбрежен ресторант! Нощувка в Beacon Beach Hotel.

 

 

 

Ден 3 - 04.03.2018 (неделя)


Negombo – Pinnawala - Dambulla - Habarana
 

След закуска отпътуваме към приюта за слонове Pinnawala. Ще имаме възможност да наблюдаваме в естествената им среда стотици слонове и малките им. Докато обядваме, от панорамната тераса на ресторанта ни, разположен над реката, ще присъстваме на ежедневното им обедно къпане. Отправяме се към Dambulla, за да посетим емблематичните будистки храмове Golden Temple и Buddha Rock Temple. Продължаваме към Habarana. Вечеря и нощувка в Amarantha Classic Retreat. 

 

 


 

Ден 4 - 05.03.2018 (понеделник)

 

Habarana - Sigiriya – Polonnaruwa - Habarana

Закуска. Изкачване по атрактивна метална конструкция на прочутата Sigiriya Lion Rock, незабравимо и силно впечатляващо място, представляващо огромен монолитен скален блок, извисяващ се над дивата джунгла и запечатал върху себе си древните, изящни фрески на Божествените девойки. През цялото време ще бъдем съпровождани от любопитни маймуни, смело позиращи пред обективите ни на една ръка разстояние. Задължително ще се отбием и до Пещерата на кобрата. Денят ни продължава със наблюдение на слонове в джунглата. Пригответе си достатъчно банани, които са любимо лакомство за животните!

Следобед пристигаме и разглеждаме Polonnaruwa. Основни забелжителности:

 • Gal Vihara;

 • Polonnaruwa Archeological Site and Ruins;

 • Polonnaruwa Vatadage;

 • Lankathilaka Image House;

 • Archeological Museum;

 • Sandakada Pahana;

 • Statue of Parakrambahu I;

 • Gal-poths Stone Book;

 • Kiri Vehera.

  Връщаме се в Habarana. Вечеря и нощувка в Amarantha Classic Retreat.

  
 

Ден 5 - 06.03.2018 (вторник)
 

Habarana – Anuradhapura - Habarana


След закуска потегляме към Anuradhapura, старата столица на Шри Ланка.

Разглеждане на основните забележителности:

 • Ruwanwelisaya Dagoba;

 • Jaya Sri Maha Badhi (свещеното дърво на Буда);

 • Sri Maha Boodhi Temple;

 • Isurumuniya Temple;

 • Jethawanaramaya Stupa

 • Samadhi Statue;

 • Mirisaveti Stupa;

 • Gal Palama (Stone Bridge over Malwathu Oya)

Разходката ни завършва с изкачване на каменните стъпала, отвеждащи ни до върха на скалата Mihintale. откъдето ще изпратим залеза. Връщане в Habarana. Вечеря и нощувка в Amarantha Classic Retreat.
 

 


 

Ден 6 - 07.03.2018 (сряда)
 

Habarana – етно селце – Аюрведичен център - Habarana

Закуска. Разходка с волски впряг из автентично шриланкийско селце, разположено край брега на очарователно езеро, където ще обядваме. Следобед имаме две опции – посещение на Аюрведичен център за релакс и аюрведичен масаж или колоездачен тур. Връщаме се в хотела. Вечеря и нощувка в Amarantha Classic Retreat.
 

   


 

Ден 7 - 08.03.2018 (четвъртък)
 

Habarana – Matale - Kandy

След закуска, напускаме хотела в Habarana. Първата ни цел за деня е традиционна фабрика за рисуван с восък текстил. Следва посещение на градина за екзотични подправки и билки, където ще научим за приложението им в шриланската кухня и в Аюрведа. След като сме се разходили и вдишали от благоуханните аромати ще се насладим и на обяда си. Продължаваме към Matale, за да разгледаме Aluviharaya Rock Temple и Nalanda Gedige. Отпътуваме към KandyВечерта ни очаква фолклорен спектакъл с музика и танци от Шри Ланка. Вечеря и нощувка в Thilanka Hotel.

 

  

 

 

Ден 8 - 09.03.2018 (петък)

Kandy

Закуска. Разглеждане на основните забележителности в Kandy, сред които ще обърнем специално внимание на Sri Dalada Malagawa (храмът, където се съхранява зъба на Буда). Ще посетим също и езерото Kandy, ботаническата градина Peradeniya (където ще обядваме), фабрика за полускъпоценни камъни и работилница за ръчноизработени сувенири и дърворезба. Вечеря и нощувка в Thilanka Hotel.
 

  

 

Ден 9 - 10.03.2018 (събота)


Kandy – Nuwara Eliya

След закуска напускаме хотела и по пътя към Nuwara Eliya посещаваме водопада Ramboda, храма Sri Bhakta Hanuman и чаения център Damro Labookelle. Пристигане в Nuwara Eliya (1890 м. н.в.). Възможност за разходка с лодка по Gregory Lake. Вечеря и нощувка в Stamford Star Hotel.
 

 

 

Ден 10 - 11.03.2018 (неделя)
 

Nuwara Eliya – Horton Plains – World's End - водопади – Nuwara Eliya

Ранно ставане. Взимаме си закуската под формата на сух пакет и се отправяме към националния парк Horton Plains. Целта ни е преди 10 часа сутринта, когато се спускат мъглите, да достигнем World's End, високопланинско плато, завършващо с 880 метров отвес и предоставящо величествени панорами. Общ преход около 3 часа. В този ден ще посетим още водопадите Lover's Leap, храма на Sita и при завръщането си в Nuwara Eliya – парка Виктория. Вечеря и нощувка в Stamford Star Hotel.
 

  

 

Ден 11 - 12.03.2018 (понеделник)
 

Nuwara Eliya – Pidurutalagala Peak – Kitulgala – Adam's Peak

След закуска , ако сме получили разрешително от правителството, се отправяме с джипове към планината Pedro, за да изкачим най-високия връх в Шри Ланка - Pidurutalagala Peak (2524 м.). Продължаваме към центъра на екстремните спортове Kitulgala, където пожелание можем да направим рафтинг в пенливите бързеи на река Kalani. Обяд и почивка в хотел в близост до изходния пункт, преди нощното изкачване на Adam's Peak (Sri Pada, 2243 м.) Разположен в „планината на Пеперудите“, свещенно място за четирите религиозни общности на острова – будисти, християни, хиндуисти и мюсюлмани. Дали планината носи отпечатък от стъпалото на Буда, Адам или Шива не е толкова важно, но е факт, че това е най-почитаното място за поклонение на острова. Изкачването му е незабравимо преживяване – дистанцията от 7 км. се преминава по 5200 стъпала за около 4 часа. Нощувка в Wathsala Inn Hotel.
 

 

 

Ден 12 - 13.03.2018 (вторник)
 

Adam's Peak – Rathnapura – Bopath Ella Waterfall – Sumana Saman Devol - Rathnapura

Посрещане на изгрева от Adam's Peak и спускане по алтернативен маршрут до мястото, където ни чака автобусът. Трансфер до Udawalawa. Настаняване в хотела за отпочиване. Следобед ще посетим Eath Athuru Sevana (Elephant transit home) Вечеря и нощувка в Centauria Wild Hotel.
 


 

Ден 13 - 14.03.2018 (сряда)
 

Rathnapura – Udawalawe National Park - Rathnapura

Закуска. Денят е посветен на Udawalawe National Park – най-доброто място на острова за наблюдение на екзотични животни като: слонове, индийски елени, диви биволи, глигани, мангусти, лисици, ленивци, гущери, крокодили и леопарди. В парка има и над 30 вида змии и стотици видове птици. Разположен е на 302 кв. км. площ и се отличава с пищна природа, сред която ще обядваме в заведение. Трансфер до Sinharaja. Вечеря и нощувка в Bird's Paradise Hotel.
 

 


 

Ден 14 - 15.03.2018 (четвъртък)
 

Rathnapura – Sinharaja Rain Forest – Galle

Рано сутринта, с пакетирана храна за закуска, потегляме към Sinharaja Rain Forest. Следобед ще посетим рудник за полускъпоценни камъни. Трансфер до Mirissa. Вечеря и нощувка в Twenty Two Weligambay. 
 

  

 

Ден 15 - 16.03.2018 (петък)
 

Наблюдение на китове в Mirissa – Jungle Beach - Galle

С пакетирана храна за закуска, с корабче се отправяме да търсим сини китове. За по-малко авантюристично настроените могат да релаксират на красивия плаж, съзерцавайки с питие в ръка Индийския океан или да се поглезят още малко с аюрведичен масаж.  По-късно ще посетим Japanese Peace Pagoda и ще релаксираме на екзотичния Jungle Beach. Изпращане на залеза над Индийския океан от португалската крепост (1588 г.) и фара на GalleВръщане в Mirissa. Вечеря и нощувка в Twenty Two Weligambay. 

 

 

 

Ден 16 - 17.03.2018 (събота)
 

Mirissa – Madu River Cinnamon Island – ферма за костенурки – работилница за дървени маски - Colombo
 

Ранна закуска в хотела. Трасфер до изходния пункт за Madu River Cinnamon Island, който ще достигнем с лодки по реката и където ще научим всичко за отглеждането, обработката и приложението на канелата. В естествената им среда ще имаме възможност да си почистим мъртвите клетки от кожата на краката и да ги масажираме, благодарение на пасажите червени, екзотични рибки. Връщаме се до автобуса и посещаваме ферма за развъждане и отглеждане на гигантски костенурки. Невероятно умилителни чувства предизвикват заспиващите от топлината в дланите ни костенурчета-бебета! По пътя за Colombo се отбиваме и до работилница за традиционни шриланкийски дървени маски, които можете да видите във всеки дом и за които се вярва, че носят закрила и благополучие. Сити тур в Colombo с посещение също и на будисткия храм Kelaniya Raja Maha Vihara, разходка по крайбрежната алея Gall Face Green и време за пазаруване. Вечеря и нощувка в Ocean Edge Suite.
 

  

 

Ден 17 - 18.03.2018 (неделя)
 

Colombo - София


Полет с QATAR AIRWAYS по маршрута:
 

Colombo 10:50 – Doha 14:40
 

Doha 16:05 – Sofia 20:25ЦЕНА:  1719 $  при настаняване в двойна стая
(Възможно е и единично настаняване срещу доплащане)
 

Цената включва:

 • Опитен български водач-организатор;

 • Местен водач-екскурзовод през цялото пътуване;

 • Настаняване в подбрани хотели, отговарящи на 3-4 звезди;

 • Закуски и вечери;

 • Транспорт с климатизиран автобус, с професионален шофьор и асистент;

 • Транспорт с джипове,  в националните паркове и резерватите;

 • Местни, локални водачи при някои от обектите;

 • Входни такси за всички забележителности описани в програмата;

 • Медицинска застраховка (асистанс) с покритие 10000 евро.

 

Цената не включва:

 • Самолетен билет София-Шри Ланка-София. Цената му към 29.10.2017 г. е 490 евро, с всички включени летищни такси. Колкото по-навреме ги купим толкова по-близо ще сме до тази цена;

 • Онлайн виза, заявление за която се подава поне 1 месец преди отпътуването и се поставя при кацане. Стойността на визата е 35 евро. Необходимо е международният паспорт да е с валидност над 6 месеца от датата на връщане;

 • Атракционите, които са пожелание ( рафтинг 15 $ , наблюдение на китове 45 $  

 • Разходи от личен характер - най-вече за подаръци;

 • Бакшиши. В страната е прието да се събират малки суми като бакшиш за местните водачи и шофьори.


 

СРОКОВЕ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ И ПЛАЩАНЕ:

- включването става с капариране на 719 $ + цената на самолетния билет до 30.10.2017 г. и копие от международния паспорт;

- плащане на останалите 1000 $ до 15.01.2018 г.

 


 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Транспортът ни в Шри Ланка ще бъде с луксозен климатизиран автобус. На места в националните паркове ще ползваме и джипове;

 • През цялото време с нас ще имаме опитен местен водач-екскурзовод;

 • Настаняването ще бъде в подбрани хотели отговарящи на 3-4 звезди. Изключително чисти и уютни;

 • Имаме осигурени закуски и вечери за целия престой;

 • Не се изискват задължителни ваксини;

 • Необходими документи: валиден задграничен паспорт (минимум 6 месеца от датата на връщане). За виза се кандидатства поне 1 месец преди отпътуването.

 

*Цената е калкулирана на база 15 участника.  Доплащане от 100 долара при 10-15 туриста. Максимален размер на групата - 18 човека.


 

За допълнителни въпроси и записване можете да се свържете с мен по един от следните начини:
 

 • имейл на: i_dukov@mail.bg

 • обаждане на тел. 0887 065 443 – Илиян Дуков

 • лично съобщение във Фейсбук