ПОТВЪРДЕНА

ЗИМНОТО ОЧАРОВАНИЕ НА СЛАВЯНКА (АЛИБОТУШ)

18-19 ФЕВРУАРИ 2017 г.

 

Зареждащ преход със снегоходки, прекрасни върхове, СПА релакс, възможност за кални бани, дегустация в биовинарна, изкачване на вулкана Кожух !!!
 

  
 

 

Любим преход на любимо място !!! Вдъхновяващи гледки, спокойствие, съхранена природа, кристален въздух и уникален маршрут с изкачване на Гоцев връх и Шабран в чуднокрасивата Славянка планина (Алиботуш) !!! 

Граничният характер и специфичното разположение са запазили изключителното биоразнообразие на района. По-голямата част от Славянка е включена в резервата Алиботуш. Тук е най-голямата концентрация на ендемитната за Балканите черна мура. После ни очаква минералната вода на Марикостиново, с възможност за кална баня в известното изворно калонаходище.  Но това не е всичко, в неделния ден ще проведем дегустация в биовинарна Орбелус и ще изкачим вулкана Кожух над Рупите! Заредете се с пълноценни емоции, споделени със свежи и позитивни участници!  

 

ПРОГРАМА:

 

18 февруари, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник.

През Благоевград и Сандански достигаме изходния пункт в района на село Петрово.

Стартираме с пешеходната част от превал, разположен на 1000 метра надморска височина.
По черни пътища и преки пътеки достигаме местността Марина поляна (Ливада), където има малък заслон. След още половин час, през гора от черна мура, излизаме от дървесния пояс и през втория по височина връх - Шабран (2195 м.), стъпваме на граничното било на планината. Продължаваме към първенеца Гоцев връх (2212 м.). Изкачването е с обща продължителност 4,5 часа. Време е за обяд с приказни гледки към морето от планини наоколо, сред които на север изпъква Пирин, на юг доминира Серски Боздаг (Меникио), с Шарлия пред него, на запад - Беласица, а на югозапад – Фалакро. Слизането ще ни отнеме 3 часа. След кратък трансфер сме в Марикостиново. Настаняване за нощувка според избрания вариант - в СПА хотел Мантар или в хотелската част на близкия санаториум. Всички се събираме за вечеря в ресторанта !

 

 

 

  19 февруари, неделя

След закуска отделяме време за релакс в  СПА центъра и минералния басейн, с възможност и за кални бани. 
После се отбиваме до близката биовинарна Орбелус за дегустация и закупуване на подбрани вина. Последното ни предизвикателство за този уикенд ще бъде изкачването на естествения вулкан Кожух, което ще ни отнеме общо 2,5 часа в двете посоки.
Прибиране в град София до 21:00 часа. 

 

ЦЕНА: 129 лв.  Включва транспорт с комфортен бус, опитен планински водач, нощувка в хотелската част на санаториума в Марикостиново, планинска застраховка, наем на снегоходки
При настаняване в СПА хотел Мантар се доплаща разликата (свободните места тук са ограничени !)

 

ЕКИПИРОВКА: подходящи обувки, котки, гети, слънчеви очила, зимни шапка, яке и ръкавици, челник, щеки.

 

ХРАНА И ВОДА: Добре е да предвидим храна и вода за през деня.

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на: svetlazheliazkova@gmail.com 

- обаждане на тел. 0887633367 - Светла Желязкова или на  тел. 0887 065 443 - Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук