ЮЖНИТЕ СКЛОНОВЕ НА ВИТОША

ВРЪХ СИВА ГРАМАДА
 

 19 ЯНУАРИ 2020 г.


Южните склонове на Витоша са идеалният избор за слънчевите януарски дни!

Днес ще изкачим рядко посещавания връх Сива грамада (2003 м.) по един наистина ценителски маршрут! По пътя ни предстои да преминем през върховете Малък и Голям Ветрен, а през цялото време ще ни съпътства невероятна панорама към Рила, Плана и Верила! Има възможност за включване и със собствен транспорт! Заредете се от енергията на природата!

 


ПРОГРАМА:
 

Тръгване в 7:00 часа от площад Руски паметник, София. През Бистрица, Железница, Ярема и Ковачевци, достигаме центъра на село Ярлово. В 8:30 среща с участниците, които са със собствен транспорт и се отправяме по маршрута. До връх Сива грамада (2003 м.) ни очакват около 950 метра денивелация по планински пътища и пътеки. Препоръчително е ползването на снегоходки! (могат да бъдат осигурени под наем). Пътят нагоре с много снимки ще ни отнеме около 4 часа. При наличие на време, спускането ще бъде по обиколен маршрут (3-4 часа), специално подбран, така че да имаме възможност да направим още по-уникални кадри при мекото следобедно слънце! Време е за традиционния разбор на деня, край камината в уютно заведение с отлична кухня! Прибиране в град София до 21:00 часа.

 

 
 

 

ЦЕНА: 40 лв. при включване с наш транспорт и 30 лв. - със собствен транспорт.


 

Цената не включва:

- наем на снегоходки (по наша преценка) – 10 лв.

 

 

ЕКИПИРОВКА: зимни обувки, гети, щеки, снегоходки (при необходимост, можем да осигурим под наем), слънчеви очила, зимни шапка, яке и ръкавици, челник, щеки, снегоходки, храна и вода за през деня.


 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да използвате следните варианти: