ВРЪХ ЩУДЕР И КОЗИЯ КАМЪК

8-9 юни 2019 г.

НОВ МАРШРУТ ! 


 

Красив пирамидален връх гордо се издига над плодородното Драмско поле и винаги като магнит притегля погледите ни когато минаваме през района. На него се издига малък параклис „Свети Павел“, от който се откриват най-добрите гледки едновременно към Драмски и Серски Боздаг, Пангей, остров Тасос, Алиботуш, Стъргач, Шарлия, Беласица и Южен Пирин. Дойде моментът да го изкачим и да се насладим на красивите природни картини, които ще съпътстват прехода ни, а след това ще релаксираме в горещите минерални води на Огняново. През втория ден ще посетим скалното светилище Козия камък, което според някои автори е древна звездна обсерватория, а според други място, на което са се извършвали ритуали посветени на Дионис. Разборът на уикенда ще го направим в уютно битова механа в село Ковачевица. Станете част от ексклузивната програма на Йоги Трекинг !

 


 

 

ПРОГРАМА:
 

8 юни, събота

 

Тръгване в 6:30 часа от София, площад Руски паметник.

През Банско и Гоце Делчев пресичаме ГКПП Илинден-Екзохи и не след дълго спираме пред изходния пункт за маршрута. Първоначално по горски път, а после по пътечка сред широколистната гора, достигаме билната седловина и изминаваме последната част до връх Щудер (1769 м.) по стръмен тесен рид. Общо денивелацията за деня е +950 м. и -950 м. , които нагоре се изминават за 3,5 часа, а надолу за 2,5 часа. Връщаме се в България и директно се насочваме към Огняново. Настаняваме се в семеен хотел и се отпускаме в горещите термални води на Мирото. Вечеря в местен ресторант и нощувка.

 

9 юни, неделя

Закуска. През Лещен и Ковачевица достигаме местността Беслет, откъдето започва прехода ни към култовия скален комплекс Козия камък, до върха на скалата се изкачваме по древни каменни стъпала. Връщаме се по обратния път и следва традиционния разбора на уикенда в уютна битова механа.

Прибиране в град София до 21:00 часа.

 

ЦЕНА: 149 лв.

 

Цената включва:

  • транспорт от и до София с комфортен бус

  • лицензиран планински водач

  • една нощувка в семеен хотел в Огняново

  • медицинска застраховка „Асистанс“ към ЗАД „Армеец“ с покритие 5000 евро

 

ЕКИПИРОВКА: Подходящи обувки, гети, щеки, слънчеви очила, защитен крем, шапка, яке, ръкавици, челник

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

 

За допълнителна информация, въпроси и записване, можете да използвате следните варианти:

  • имейл на: i_dukov@mail.bg

  • обаждане на тел. 0887065443 - Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук