ПОТВЪРДЕНА

 

 

 

 

 

 

 

ОСТРОВ САМОТРАКИ – ОТ ПОЗНАВАЧИ ЗА ЦЕНИТЕЛИ

22-26 май 2019 г.

ПРИКАЗЕН ОСТРОВ И НЕВЕРОЯТНА ПРОГРАМА!

ЦЕНА РАННО ЗАПИСВАНЕ: 529 лв., срещу капариране на 50% от сумата до 31.01.2019 г.  
ЦЕНА СЛЕД ТАЗИ ДАТА: 579 лв. 

2 СВОБОДНИ МЕСТА !

СЛЕДВАЩА ДАТА: 4-8 СЕПТЕМВРИ 2019 г.


водач: Сашо Николов - 0888250394 

 

 

 

 

 

 

 


 

Остров Самотраки – на малко места по света могат да се срещнат толкова разнообразни туристически дадености върху такава компактна територия. Тук за един ден можеш да се изкъпеш в планински вир, после в морето, а вечерта да релаксираш в минерален басейн. Връх Фенгари (Луна) със своите 1611 м. н.в. е най-високият връх в Бяло море, а изкачването му почти от морското ниво е вълнуващо предизвикателство за всеки любител на дивата природа. По склоновете на планината стремително се спускат 12 потока, представляващи голям интерес за технически подготвени почитатели на каньонинга.  Красиви пясъчни лагуни, някои достъпни само по море,  дават отлични възможности за спокойна почивка. Семплата и естетична гръцка островна архитектура, средновековните крепостни кули, уникалното Светилище на Великите богове, вкусната храна, величествените водопади, девствената природа както и слабата населеност допълват свободолюбивото усещане, което изпълва човек още от първия миг на това наистина райско място. Мистика и особена енергия се усещат на острова, сякаш цари безвремие и може би това е една от причините отпреди няколко деситилетия мястото да се превърне в една от известните хипарски дестинации ...

 

ПРОГРАМА:
 

22 май , сряда

София - Александруполи - Самотраки

Ранно тръгване от София, пред Националния стадион "Васил Левски". Часът подлежи на допълнително уточняване. През ГКПП Капитан Петко войвода - Орменион достигаме до град Александруполи. С ферибот  достигаме остров Самотраки, трансфер  до хотела. Свободно време и нощувка. 

 

23 май, четвъртък

 Водопадите на Самотраки - столицата Хора

Отправяме се на преход по красивия каньон на р. Фониас с посещение на три величествени водопада (около 5 часа).  Следобед ни очаква разходка из калдаръмените улички на островната столица Хора и посрещане на залеза край някогашната генуезка крепост Гателуци.  Вечерта  сме в местна таверна. Нощувка.

 

 

24 май,  петък

връх Фенгари 

Изкачване на островния първенец – вр. Фенгари (1611 м.). Преходът в двете посоки отнема 10-12 часа. Денивелацията е +1500 и -1500 м. Този ден ни предстои да преминем през изключително разнообразна природа. Вечерта – посещение на  типична гръцка таверна и релакс в минерален басейн. Нощувка.

 

25 май, събота

Светилището на Великите богове - обиколка на острова - плаж

Посещение на Светилището на Великите богове и музея към него. На това място през 4 в. пр. Хр., по време на провежданите мистерии, Филип ІІ Македонски се запознава с Олимпия, принцесата на Епирус и я взима за своя първа съпруга. Плод на този съюз е синът им Александър Велики.

Обиколка с лодка на южната, скалиста част на острова. Наблюдение на каскадни водопади и плаж в пясъчни лагуни. Автообиколка на останалата част от крайбрежието. Вечерта - вечеря в най-добрия  рибен ресторант и купон на плажен бар.  Нощувка.

 

26 май, неделя

плаж - Камариотиса - връщане у дома

Свободно време за плаж. Разглеждане на пристанищния град Камариотиса. В 11:00 часа се качваме на ферибот за Александруполи. Прогнозно прибиране в град София - около 22:00 часа.

 

ЦЕНА РАННО ЗАПИСВАНЕ: 529 лв., срещу капариране на 50% от сумата до 31.01.2019 г. 
ЦЕНА СЛЕД ТАЗИ ДАТА: 579 лв. Цената включва:

- лицензиран планински водач

- транспорт с комфортен бус

- 4 нощувки в семеен хотел в Терма (Самотраки)

-фериботни билети

- медицинска застраховка с покритие 5000 евро

 


КРАТКО ФИЛМЧЕ ЗА САМОТРАКИ 2016 г. С ЙОГИ ТРЕКИНГ !!! 

 

 


СНИМКИ ОТ 2014 г.

 

ЕКСКУРЗИЯТА ЗА ОСТРОВ САМОТРАКИ (11-15 ЮНИ 2015) Е ПОТВЪРДЕНА!ИНТЕРЕСЪТ Е ГОЛЯМ, ВСЕ ОЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИТЕ...

Posted by Yogi Trekking on 26 юни 2014 г.


 

СНИМКИ ОТ 2015 г.

 

СНИМКИ ОТ 2016 г. 

- ВРЪХ ФЕНГАРИ

- С ЛОДКА ОКОЛО САМОТРАКИ

- КУЛИНАРНО САМОТРАКИ


 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на:
i_dukov@mail.bg

- 0888 250 394 - Сашо Николов, водач на програмата

- 0887 065 443 – Илиян Дуков 

- лично съобщение във Фейсбук