ПОТВЪРДЕНА

САКАР - МИСТИКА И ВИНО

4 - 6 май 2019 г.
 

ДРЕВНИ ЗАГАДКИ И РАЗКОШНИ ВИНА

1 СВОБОДНО МЯСТО
 


 

Качествени вина, загадъчни мегалити, средновековни християнски и исторически паметници, чиста и красива природа, в рамките на един удължен уикенд!  Сакар е древна и мистична планина, в която винарските традиции датират още от времето на  траките. Елате да се потопим и опознаем заедно този изключително очарователен район на страната ни!
 

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

4 май, събота

Тръгване в 7:30 часа от град София, локалното платно над метростанция „Цариградско шосе“, посока Пловдив. Трансфер до района на Хасково и посещение на Александровската гробница ІV век пр. Хр. Към 12:00 часа следва дегустационно посещение в бутикова изба „Малката звезда“ . Ще се запознаем с местната традиция за производство на вино, датираща още от тракийско време, както и с историята на винарската къща, свързана с българския манастир Зограф  в Света гора.  Втората част на деня е посветена на мегалитни паметници в района на с. Хлябово. В местностите Нъчеви чаири и Авджика ще видим изключително интересни долмени , шарапхани и жертвени камъни. Нощувка в къща за гости в с. Орешник.
 


 

5 май, неделя

Рано сутринта се насочваме към скалното светилище Палеокастро, за което се смята, че е било посветено на слънцето.  Следва посещение на Устремския манастир „Света Троица“, кулата Букелон и скалните църкви при селата Маточина и Михалич.  Нощувка в къща за гости в с. Мезек. 


 

6 май, понеделник

Посещение на тракийската гробница при с. Мезек и средновековната крепост.  Ще отделим време и на скалната група Бакърлиите. Дегустация в изба Мезек или в Катаржина. Прибиране в град София до 21:00 часа. 

 

ЦЕНА: 189 лв.
 

Цената включва: 

- транспорт от и до София

- лицензиран планински водач

- две нощувки в семейни хотели

 

Минимум 7 участника

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с мен по един от следните начини:

-         i_dukov@mail.bg

-        0887 065 443 - Илиян Дуков

-        лично съобщение във Фейсбук