САКАР - МИСТИКА И ВИНО

7 - 9 ДЕКЕМВРИ 2018 г.
 

ДРЕВНИ ЗАГАДКИ И РАЗКОШНИ ВИНА
 


 

Качествени вина, загадъчни мегалити, средновековни християнски и исторически паметници, чиста и красива природа, в рамките на един удължен уикенд!  Сакар е древна и мистична планина, в която винарските традиции датират още от времето на  траките. Елате да се потопим и опознаем заедно този изключително очарователен район на страната ни!

 

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

7 декември, петък

Тръгване в 7:30 часа от град София, локалното платно над метростанция „Цариградско шосе“, посока Пловдив. Към 11:00 часа дегустационно посещение в бутикова изба „Малката звезда“ . Ще се запознаем с местната традиция за производство на вино, датираща още от тракийско време, както и с историята на винарската къща, свързана с българския манастир Зограф  в Света гора. Посещение на мегалитни паметници в района на с. Хлябово – долмени, шарапхани, жертвени камъни. Изпращане на залеза от Палеокастро. Нощувка в Тополовград.

 

8 декември, събота

Изкачване на сакарския първенец вр. Вишеград (856 м.). Най-високата част на върха е военен обект, така че ще стигнем до оградата му. Следва посещение на Устремския манастир „Света Троица“, кулата Букелон и скалните църкви при селата Маточина и Михалич.  Нощувка в района.

 

9 декември, неделя

Посещение на тракийската гробница при с. Мезек и средновековната крепост.  Ще отделим време и на скалната група Бакърлиите. Дегустация в изба Мезек или в Катаржина. Прибиране в град София до 21:00 часа. 

 

 

ЦЕНА: 179 лв.

Цената включва: 

- транспорт от и до София

- лицензиран планински водач

- две нощувки в семейни хотели

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с мен по един от следните начини:

-          имейл на:   i_dukov@mail.bg

-         0887 065 443 - Илиян Дуков

-          лично съобщение във Фейсбук