ПОТВЪРДЕНА

 

ВР. ОРФЕЙ, ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ,

КУКЕРИ В ШИРОКА ЛЪКА, КОСОВО, ГЕЛА, ЯГОДИНА И ОРЛОВО ОКО

 3-5 МАРТ 2017 г.

 

МЕРОПРИЯТИЕТО Е ЧАСТ ОТ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ПОРЕДИЦА:

"ВАЖНИ ГЕОГРАФСКИ ТОЧКИ В БЪЛГАРИЯ" !

 


НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА !
 

            Искате да снимате в снежна обстановка Чудните мостове – най-популярните скални мостове в България? Любопитни сте какво представлява празникът Песпонеделник – най-големият кукерски събор в Родопите? Имате амбиция да осъществите зимно изкачване на вр. Орфей – най-високата достъпна точка в Родопите? Желаете да изпитате тръпката на адреналина като застанете на ръба на панорамния мост Орлово око? Или пък просто искате да се насладите на активна почивка сред гостоприемна среда и релакс в  красиви селца и природа?  Ако мечтаете да придобиете собствени впечатления от всички тези красиви и вълшебни места и събития, то настоящата екскурзия е за Вас!
 

  

               

             ПРОГРАМА:

 

                 3 март, петък

            Тръгване в 8:00 часа от гр. София,  последната спирка на метрото, в локалното платно на бул. Цариградско шосе, откъм страната на магазин Метро. Трансфер до с. Косово, където ни предстои да опитаме домашно приготвен качамак и да се насладим на типична родопска архитектура. В селото има 63 паметника на културата. Следващата ни цел е районът на Чудните мостове. За да ги достигнем може да ни се наложи да заслужим снимането им и да походим малко пеша. Вечерта правим кратка разходка в с. Широка лъка, обявена за архитектурен и фолклорен резерват. Вечеря в уютна, битова механа. Нощувка в хотел със СПА център и минерален басейн.

  
 

            4 март, събота

          Закуска. Отправяме се към село Гела, изходен пункт за изкачването ни на вр. Орфей (2188 м.) – най-високата достъпна точка на Родопите. Пешеходната част от с. Гела и обратно е около 7 часа. За да ни е пълната насладата и комфорта от свободата на движение в зимната планина ще използваме снегоходки, които са осигурени от Йоги Трекинг. След снежния преход, вечерта релаксираме в минералния басейн и сауната на хотела ни. После край камината в уютния ресторант ще похапнем прясно уловена пъстърва. Нощувка.

  

 

            5 март, неделя

         Разходка из старинните улички в Широка лъка. Посещение на църквата „Успение Богородично”, 19 в. Наблюдение на празника Песпонеделник. В ранния следобед пътуване до с. Ягодина, откъдето ще се изкачим до вр. „Св. Илия” и панорамната площадка Орлово око (1563 м.). Уникалното стоманено съоръжение е надвесено на около 600 метра над Буйновското ждрело и разкрива секващ дъха изглед. Пешеходната част е около 3 часа.  Като алтернатива на този преход, който желае може да се отдели от групата и да се отдаде на СПА-глезотии в гр. Девин.  Прибиране в гр. София до 21:00 часа.
 

  

 

ЦЕНА: 198 лв. Включва: лицензиран планински водач, транспорт с комфортен бус, 2 нощувки в хотел с минерална вода и рибарник, наем на снегоходки, планинска застраховка
 

      Екипировка: Необходими са удобни туристически обувки, снегоходки (осигурени от нас), гети, слънчеви очила, щеки, зимна шапка, ръкавици и подходящо облекло. 
 

    

 

            Почувствайте обаянието на Родопите и се включете по един от следните начини:

-     имейл на:  svetlazheliazkova@gmail.com

-     обаждане на тел. 0887 065 443 - Илиян Дуков или 0887 633 367 - Светла Желязкова

-     лично съобщение във Фейсбук

 

ПЕСПОНЕДЕЛНИК С ЙОГИ ТРЕКИНГ