ПОТВЪРДЕНА

 

ВР. ОРФЕЙ, ЧУДНИТЕ МОСТОВЕ,

КУКЕРИ В ШИРОКА ЛЪКА, КОСОВО, ГЕЛА, ЯГОДИНА И ОРЛОВО ОКО

 2-4 МАРТ 2019 г.

НЯМА МЕСТА
 

МЕРОПРИЯТИЕТО Е ЧАСТ ОТ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ПОРЕДИЦА:

"ВАЖНИ ГЕОГРАФСКИ ТОЧКИ В БЪЛГАРИЯ" !

 

ВОДАЧ: САШО НИКОЛОВ - 0888 250 394

 

            Искате да снимате в снежна обстановка Чудните мостове – най-популярните скални мостове в България? Любопитни сте какво представлява празникът Песпонеделник – най-големият кукерски събор в Родопите? Имате амбиция да осъществите зимно изкачване на вр. Орфей – най-високата достъпна точка в Родопите? Желаете да изпитате тръпката на адреналина като застанете на ръба на панорамния мост Орлово око? Или пък просто искате да се насладите на активна почивка сред гостоприемна среда и релакс в  красиви селца и природа?  Ако мечтаете да придобиете собствени впечатления от всички тези красиви и вълшебни места и събития, то настоящата екскурзия е за Вас!

 

  

               

             ПРОГРАМА:

 

                 2 март, събота

            Тръгване в 7:00 часа от площад Руски паметник, София. Трансфер до с. Косово, където ни предстои да опитаме домашно приготвен качамак и да се насладим на типична родопска архитектура. В селото има 63 паметника на културата. Следващата ни цел е районът на Чудните мостове. Според снежната обстановка и пътя, за да ги снимаме може да се наложи да походим малко пеш. По-късно ще направим кратка разходка в с. Широка лъка, обявена за архитектурен и фолклорен резерват. Вечерта релаксираме в минералния басейн и сауната на хотела ни.

  
 

            3 март, неделя

          Разходка из старинните улички в Широка лъка. Посещение на църквата „Успение Богородично”, 19 в. Наблюдение на празника Песпонеделник. В ранния следобед пътуване до с. Ягодина, откъдето ще се изкачим до вр. „Св. Илия” и панорамната площадка Орлово око (1563 м.). Уникалното стоманено съоръжение е надвесено на около 600 метра над Буйновското ждрело и разкрива секващ дъха изглед. Пешеходната част е около 3 часа. Вечеря в битова механа. Като алтернатива на този преход, който желае може да се отдели от групата и да се отдаде на СПА-глезотии в гр. Девин.  Втора нощувка в хотела.

 

  

 

     4 март, понеделник

    Закуска. Отправяме се към село Гела, изходен пункт за изкачването ни на вр. Орфей (2188 м.) – най-високата достъпна точка на Родопите. Пешеходната част от с. Гела и обратно е около 7 часа. За да ни е пълна насладата и комфорта от свободата на движение в зимната планина ще използваме снегоходки, които можем да осигурим.  Прогнозно прибиране в град София - 21:00 часа.

  

 

ЦЕНА: 229 лв.

Цената включва:

- лицензиран планински водач

- транспорт с комфортен бус

- 2 нощувки в хотел с минерална вода и рибарник

- планинска застраховка

 

      Екипировка: Необходими са удобни туристически обувки, снегоходки (могат да се наемат срещу 10 лв. на чифт), гети, слънчеви очила, щеки, зимна шапка, ръкавици и подходящо облекло. 
 

    

 

            Почувствайте обаянието на Родопите и се включете по един от следните начини:

-     имейл на: i_dukov@mail.bg

-     обаждане на тел. 0887 065 443 - Илиян Дуков

-     лично съобщение във Фейсбук

 

ПЕСПОНЕДЕЛНИК С ЙОГИ ТРЕКИНГ