ПОТВЪРДЕНА

РИША ПЛАНИНА – ВРЪХ РОНИ КРЪСТ

18 февруари 2018 г.

1 СВОБОДНО МЯСТО

 


Издигаща се над Земенския пролом и прорязана от живописния каньон Шегава - Риша планина е най-въздействащият дял на Конявска планина. В настоящата проява ще изкачим първенеца й – връх Риш (известен още и като Рони кръст), а след това ще имаме възможност да си закупим екопродукти и да се насладим на превъзходната кухня в атрактивно заведение.

 

 

 

ПРОГРАМА:
 

Тръгване в 8:00 часа от София, площад Руски паметник. Трансфер през Радомир до село Буново, сгушено в пазвата на Риша планина, която е един от петте дяла на Конявска планина.

От тук започва пешеходната ни част, първоначално по черен път, а после по планинска пътечка. След 3 часа и изкачени 500 м. положителна денивелация стъпваме на връх Риш (Рони кръст - 1443 м.). Свободно време за обяд и снимки с впечатляващата панорама към издълбаният от река Струма – Земенски пролом и атрактивния каньон Шегава. Обратният път ще ни отнеме около 2 часа. Време е за традиционния разбор на деня, който ще направим в култово заведение с възможност за закупуване на истински еко продукти.

Прогнозно прибиране в София – 20:00 часа.

 

ЦЕНА: 59 лв.

 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт от и до София

 

ЕКИПИРОВКА: подходящи обувки, гети, трекинг панталон, полар, мембранно яке с качулка, зимни ръкавици, шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, челник, щеки, раница около 30 литра, храна и вода за еднодневен преход.


 

За допълнителна информация, въпроси и записване: