ПОТВЪРДЕНА

ВЕЛИКАТА РИЛСКА ПУСТИНЯ - ХИЖА ИВАН ВАЗОВ

2-4 март 2019 г.

2 СВОБОДНИ МЕСТА
 


Три дена преходи със снегоходки във Великата Рилска пустиня и две нощувки на култовата хижа Иван Вазов. С опитен планински водач, идеална възможност да се насладим на празниците в зимната планина!

 

ПРОГРАМА:
 

2 март, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник. Трансфер през село Сапарева баня и планинския курорт Паничище до хижа Пионерска. От там се качваме на седалковия лифт до хижа Рилски Езера. В хижата пием чай и се отправяме със снегоходките към хижа Седемте езера (известна още като „Старата“). Тя обикновено е затворена по това време на годината. Подминаваме я и се изкачваме между езерата Рибното и Трилистника към премка Харамията.

От там продължаваме през циркуса на езера Паниците, изкачваме се до Зелени рид и по него достигаме седловина Раздела. Следва спускане до х. Иван Вазов, където се настаняваме за 2 нощувки. Пешеходната част за деня е около 6 часа.

 

3 март, неделя

Според метеорологичните условия и по преценка на водача днес ще направим преход в района. Подходящи са върховете Калините, Отовишки връх или по билото към Мальовица и обратно. Нощувка на хижата.

 

4 март, понеделник

По обратния път слизаме до транспорта, като при добра кондиция и желание може да не ползваме лифт, а да изберем алтернативен маршрут. Ако ни остане време, най-добрият финал за зимната планина е в горещите минерални води в Сапарева баня.

 

 

ЦЕНА: 149 лв.

 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • две нощувки в хижа Иван Вазов

  • планинска застраховка

 

Цената не включва:

  • наем на снегоходки – 30 лв. (общо за трите дни)

  • наем на котки – 20 лв. (общо за трите дни)

  • билет за лифт

  • вход за минерален басейн

 

ЕКИПИРОВКА: зимни обувки, гети, щеки, снегоходки (можем да осигурим под наем), котки (можем да осигурим под наем), подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, челник с нови батерии, раница около 40 литра.

 

ХРАНА И ВОДА: На хижа Иван Вазов се предлагат супи. Въпреки това препоръчваме носенето и на собствена храна. Подходящи са сандвичи, сушени плодове, ядки и други подсилки за през деня. Вода – поне 1,5 литра, добра идея е и термос с горещ чай.

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

  • имейл на: i_dukov@mail.bg

  • обаждане на тел. 0887065443 - Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук