РАФТИНГ НА СТРУМА И ТРЕКИНГ ВЪВ ВЛАХИНА ПЛАНИНА

19-20 май 2018 г.


водач: Сашо Николов
 Адреналин и зареждащи емоции с рафтинг в пенливите води на Струма, а после разпускащ трекинг и снимки сред прочутите Коматински скали във Влахина планина. На втория ден ще изкачим първенеца връх Кадийца (1924 м.) и посетим феноменалните Стобски пирамиди.

 

 

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

18 май , събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник. Трансфер до Кресненското дефиле, където лодките вече ни очакват. Нашите партньори са едни от най-опитните инстурктори тук, така че страхотните емоции и преживявания са гарантирани. Без да губим излишно време се насочване към красивата Влахина планина и природния феномен Коматинските скали. Закътани в гънките на планината и обградени от свежа пролетна феерия от нацъфтели дървета, цветя и приказна зеленина това е едно райско кътче, наблизо е селцето Сухострел обитавано само от двама жители, а недалеч е очарователния Тросковски манастир, до който при наличие на време също ще отскочим. При желание и добра кондиция имаме опция да изпратим залеза от панорамния връх Руен (1500 м.) Вечерта ще се насладим на вкусни домашни гозби от екопродукти приготвени ни от гостоприемно семейство в чиято къща и ще пренощуваме. Местата на легла в стаите са малко, така че в зависимост от времето и големината на групата имаме различни възможности за импровизация със спането – чували, шалтета, прекрасна поляна за палатки ...


 

19 май, неделя

Домашна закуска. Отправяме се към връх Кадийца (1924 м.), първенец на деветата по височина планина в България. Преходът в двете посоки ще ни отнеме около 7 часа. Денивелация +1000 м. и -1000 м. Отново при трансопорта директно се насочваме към с. Стоб и прочутите Стобски пирамиди. Прогнозно прибиране в София – 21:00 часа.ЦЕНА: 149 лв.

 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт по програмата от и до София

  • рафтинг по Струма с лицензирани инструктори и цялата необходима екипировка и транспорт

  • една нощувка в селска къща

 

За допълнителна информация, въпроси и записване:

  • 0888250394 – Сашо Николов

  • 0899810366 – Цочо Василевски

  • 0887065443 – Илиян Дуков