ПОТВЪРДЕНА

ПОРТУГАЛИЯ 

 

ЗАМЪЦИ, ТАМПЛИЕРСКИ МАНАСТИРИ, МЕГАЛИТНО СЕЛИЩЕ, НАЙ-ЗАПАДНАТА ТОЧКА НА ЕВРОПА, ПЪРВЕНЕЦА НА КОНТИНЕНТАЛНА ПОРТУГАЛИЯ, ЛИСАБОН И ПОРТО
 

22-30 ЮНИ 2017 г.
 

 

Отново се отправяме на пътешествие в страната на европейските шампиони, за да си затвърдим убеждението, че толкова цветна, пъстра и колоритна може да бъде само Португалия! Толкова ни хареса предния път, че сега с още по-голяма страст ще изследваме замъци, тамплиерски манастири, мегалитното селище Монсанто, ще се изкъпем в Атлантическия океан и ще изпратим залеза от Кабо да Рока, най-западната точка на Европа. Естествено ще изкачим и вътрешния първенец - връх Торе в Национален парк Serra da Estrela и ще се потопим в магията и очарованието на Порто и Лисабон. Концепцията на това пътуване е да бъдем група до 9 човека с водача, така че приоритетът както винаги e според реда на записването! :)
 


ПРОГРАМА:

 

22 юни, четвъртък

Среща с групата в 19:00 часа на Терминал 2, летище София.

Директен полет с България Еър до Лисабон с разписание:

20:50 h – 23:00 h

Трансфер до хотела. Настаняване в хотел 3* за две нощувки.

 

23 юни, петък

Разглеждане на забележителностите в очарователния град Лисабон, построен върху седем хълма. Специално внимание ще отделим на:

  • Йеронимският манастир, за чието построяване е бил необходим цял век и съчетаващ готически, ренесансови и неокласически форми. Това е една от малкото сгради, оцелели след опустошителното земетресение през 1755 г. Включен е под егидата на ЮНЕСКО от 1983 г. Тук са и гробниците на великия Васко да Гама, поетите Луиш Ваш де Камойш и Фернанду Песоа;

  • - Кулата в Белем, построена през 1519 година, архитектурно бижу също паметник на ЮНЕСКО, шедьовър на готическия и мануелския стил, с наблюдателници в мавритански стил и венециански лоджии с ажурна украса;

  • Световноизвестният музей „Калуст Гюлбенкян“ с около 6000 произведения на изкуството;

  • Националният музей на азулежу (изрисувани керамични плочки, чиято технология е донесена още от маврите);

  • Замъка „Св. Георги“

Нощувка в същия хотел.

    

  

  

 

24 юни, събота

Закуска. Наемаме бус. Трансфер до град Синтра (20 км.), на чиито дворци и парк ще посветим целия ден. Мястото е част от историческото наследство на ЮНЕСКО от 1995 г. Отправяме се към Cabo da Roca , за да изпратим залеза от най-западната точка на Европа. Нощувка в Кашкаиш.
 

 

 

  

 

25 юни, неделя

Закуска. До обяд разглеждане на Кашкаиш.

Следобед – Трансфер до чудно красивия град Obidos (108 км.) и разходка по китните улички и крепостните стени. Отправяме се да изпратим залеза от градчето Nazare (40 км.), известно с хубавите си плажове и превъзходната морска кухня. Вечеря и нощувка.

  

 

  


26 юни, понеделник

След закуска ще имаме възможност да се изкъпем в Атлантическия океан. Трансфер до Alcobaca (15 км.). Посещение на Monastery of Alcobaca . Манастирът е под егидата на ЮНЕСКО от 1989 г.

Трансфер и разглеждане на Monastery of Batalha (25 км.). Манастирът е под егидата на ЮНЕСКО от 1983 г. Нощувка в района.

 

  

 

27 юни, вторник

Закуска. Отправяме се към поклонническия център Fatima (47 км.) Името му е свързано с легенда разказваща как дъщерята на местен мавърски благородник, кръстена на дъщерята на пророка Мохамед, се влюбва в млад рицар и приема християнството. Пак тук Дева Мария се явява на трите деца на местен овчар през 1917 година. Ще посетим базиликата „Дева Мария Фатимска“.

Следващата ни цел е Convent of Christ in Tomar (38 км.) - основната твърдина на португалския тамплиерски орден. Включен е под егидата на ЮНЕСКО през 1983 г.

Без излишно да се бавим се насочваме към малкото каменно селце Монсанто (174 км.) Смятано за най-автентичното и представително португалско село, ще останем силно впечатлени от това чудно мегалитно място. Къщите са сгушени сред гигантски скални канари. Нощувка.

 

 

28 юни, сряда

Закуска. Трансфер до Националния парк Serra da Estrela (100 км.), за да изкачим най-високата точка на континентална Португалия - връх Торе (1991 м) в масива Асор. Върхът не е труден технически и преходът до него е доста приятен.

Трансфер до Порто (190 км. ). Вечерна разходка сред крайбрежния квартал Рибейра, прочут с оживените си барове, превъзходните си ресторанти и речните круизи. Тук е мястото да получим първи впечатления от Порто. Заключителна вечеря край река Доуро и дегустация на портвайн. Нощувка.

  

  

 

29 юни, четвъртък

До обяд разходка из Порто.

Порто е вторият по големина град в Португалия и столица на региона Норте. Градът е разположен на устието на река Доуро. Порто се смята за икономически и културен център на целия регион. Историческият център на Порто е вписан в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Измежду архитектурните забележителности в града са катедралата Порто (един от най – старите паметници в града, и един от най – важните в Португалия), църквата Кедофейта (средновековна църква в римски стил), готическата църква Св. Франсис (интериора на църквата е в стил барок), останките на крепостните стени и няколко къщи от XV век. Особена атракция е сградата на фондовата борса и в частност арабската стая. Интересни са и градините на кристалния дворец.

От тесните средновековни улички излизаме на булеварди с помпозни барокови къщи и църкви, а във водата се отразяват неоновите светлини на Вила Нова де Гая – щабът на най-големите производители на портвайн.

Следобед трансфер до летището в Лисабон. Връщане на буса. Директен полет с България Еър до София с разписание: 23:50 – 5:50


30 юни, петък

Рано сутринта кацане в София.


ЦЕНА: 1546 лв. 
Включва: български водач, нощувки със закуски в подбрани хотели, транспорт в страната с бусче, медицинска застраховка.
Не включва: Директен полет с България Еър София-Лисабон-София - около 650 лв. към 20 април 2017 г.


 

За допълнителни въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

имейл на: svetlazheliazkova@gmail.com

обаждане на тел. 0887 633 367 – Светла Желязкова или 0887 065 443 – Илиян Дуков

лично съобщение във Фейсбук