ЧУДЕСАТА НА ПЕЛОПОНЕС

10 - 14 юни 2020 г.

 

 


 

Впускаме се в приказно пътешествие сред тайните на полуостров Пелопонес – истинското сърце на Гърция! Ще изкачим най-високия връх Профитис Илиас в респектиращата планина Тайгетос, ще надникнем в Коринтския канал, ще навлезем с лодки по подземната река Глифада, за да се докоснем до невероятната водна пещера Дирос, считана за една от най-впечатляващите в света, ще снимаме каменните кули на възхитителния полуостров Мани, ще достигнем нос Тенаро – най-южната точка на Балканския полуостров, ще спим в Монемвасия, наричана „Гибралтар на Изтока“, ще плуваме сред нефритените води на остров Елафонисос, чиито бели пясъци навяват асоциация с Малдивите, ще се разходим в романтичния Навплио, първата гръцка столица, основан от Тезей, с венецианския крепостен шедьовър – Паламиди, издигащ се на хълма над града и накрая ще завършим с древния Епидавър и античната Микена и двете под Егидата на ЮНЕСКО. Ексклузивна програма, която само Йоги Трекинг може да ви предложи!
 

 
 
 

 

 

  
 

  

 

 

     

  

 

  

   

 

ПРОГРАМА:
 

10 юни, сряда

София – Коринт – Спарта

Тръгване в 5:00 часа от София, площад Руски паметник.

През ГКПП Кулата и покрай Солун се насочваме към полуостров Пелопонес. По пътя правим почивка при Термопилите, за да отдадем почит на мемориала посветен на великия цар Леонид и неговите триста спартански войни, които през 480 г. пр. Хр. задържат тук милионната персийска армия на Ксеркс. Пресичаме Коринтския канал – входната врата на полуостров Пелопонес, със задължителна фотопауза. Това е една от най-големите забележителности в цяла Гърция. Първата символична копка за неговото прокопаване е направена със сребърна лопата още през 1-ви век лично от император Нерон, но е завършен едва през 1893 г. след дванайсетгодишен усилен труд под ръководството на унгарски проектанти. Продължаваме към Спарта, разположена в подножието на планината Тайгетос - най-високия масив на полуострова. Настаняване, вечеря, нощувка.

 

11 юни, четвъртък

планината Тайгетос – връх Профитис Илиас - Ареополи

Трансфер до изходния пункт за изкачване на връх Профитис Илиас (2404 м.), първенец на Тайгетос, най-високата планина в Пелопонес и една от най-високите в Гърция като цяло. Пешеходната част в двете посоки е около 8 часа. Придвижваме се до каменното селце Ареополи, вечерна разходка, вечеря и нощувка.

 

12 юни, петък

полуостров Мани – пещери, селца, кули, плажове, най-южна точка на Балканите - Монемвасия

Впускаме се в изследване на приказния полуостров Мани, който със сигурност ще остави трайни впечатления в сърцата ни. Започваме с посещение на водните пещери Дирос, с основание претендиращи, че са сред най-красивите в света. С лодка се отправяме на пътешествие по подземната река Глифада, промушвайки се между огромните сталактити и прекосявайки няколко очарователни пещерни езерца. Продължаваме с магнетичното селце Ватия прочуто с неговите къщи-каменни кули и се отбиваме за кратко до живописното естествено пристанище на Геролименас. От селцето Кокиногия ще осъществим лек преход до нос Тенаро. Намираме се в самия край на Мани, средния ръкав на полуостров Пелопонес. Тук е и най-южната континентална точка на Балканския полуостров. Отбиваме се до живописното Порто Кайо и след това се насочваме към невероятната Монемвасия – перлата на полуострова, известна като „гръцкия Гибралтар“. Вечерна разходка из калдаръмените улички на стария град и вечеря в стилно заведение. Нощувка.

 

13 юни, събота

остров Елафонисос – Навплио

Кратък трансфер ни отвежда до прекрасния остров Елафонисос, едно наистина райско място, което гърците умишлено крият за собствената си почивка. Белите пясъчни плажове и кристалната тюркоазена вода му придават екзотичния изглед на Малдивите или Карибите. Тук в този сезон ще бъде достатъчно топло, за да поплажуваме и топнем в морето. Отправяме се към Навплио, най-чаровният и най-обичаният град в Пелопонес, някога първа столица на новосъздадената гръцка държава. Разходка из старинните, крайбрежни улички, с венецианска архитектура от 17-ти век и изпращане на залеза с узо в ръка от местна таверна. Нощувка в района.

 

14 юни, неделя

Епидавър - Микена - София

Денят ни започва с двата уникални исторически паметника, включени по егидата на ЮНЕСКО - античния театър от 4 век пр.н.е в Епидавър и древната Микена, със забeлежителности отпреди времето на Троянската война. Прогнозно прибиране в София – 23:00 часа.

 

 

ЦЕНА: 749 лв.

Промоционална цена:  699 лв. , при записване до 31.01.2020 г.
 

Минимален брой 7 участника.

 

Цената включва:

  • български планински водач

  • 4 нощувки в семейни хотели

  • транспорт с комфортен бус

  • пътни такси

  • билети за ферибот до остров Елафонисос

  • медицинска застраховка „Асистанс“ към ЗАД „Армеец“ с покритие 5000 евро
     

Цената не включва:

  • входове на забележителности

  • храна и разходи от лично естество

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на: i_dukov@mail.bg
- обаждане на тел. 0887 065 443
- лично съобщение във Фейсбук