ПОТВЪРДЕНА

НОВА ГОДИНА 2018

ПЛАНИНАТА ГАЛИЧИЦА И ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

30 ДЕКЕМВРИ 2017 г. – 2 ЯНУАРИ 2018 г.
 

 

 

 

За трета поредна година Ви предлагаме изключително успешната и атрактивна новогодишна програма, съчетаваща празничната атмосфера, тръпката на активен релакс и разкриване на нови интересни перспективи към туристическия потенциал на съседна Македония. От билото на планината Галичица ни очакват пленителни гледки към Охридското и Голямото Преспанско езера. На първото от тях ще осъществим цялостна обиколка (македонска и албанска част) с акцент поставен върху уникални забележителности, благодарение, на които районът е под егидата на ЮНЕСКО от 1980 г. За осигуряване на уют, добра храна и новогодишен купон отново ще бъдем в хотелски комплекс „Милениум Палас“ ****, разположен на брега на езерото, в самия град Охрид. По обратния път към София ще обърнем специално внимание на неокласическия облик и паметниците в Скопие, сътворени през последните години и превърнали града в най-нетрадиционния град в съвременна Европа.
НЕ СЕ КОЛЕБАЙТЕ, А СЕ ВКЛЮЧЕТЕ ПРЕДИ ДА СА СВЪРШИЛИ МЕСТАТА!

 

 


ПРОГРАМА:

 

30 декември, събота
 

Тръгване в 7:30 часа от София, площад Руски паметник.

През Кюстендил и Скопие достигаме красивия град Охрид. Настаняване в четиризвездния СПА хотел Millenium Palace, разположен на брега на езерото. Разходка и разглеждане на забележителностите в град Охрид. Вечеря в хотела. Нощувка.
 

 

31 декември, неделя
 

Закуска. В 9:00 часа се отправяме с транспорта към планината Галичица от чието било се откриват великолепни панорами към Охридското и Голямото Преспанско езеро. Имаме различни варианти за трекинг, в зависимост от снежните условия. (Трекингът е пожелание, който иска може да остане през деня в Охрид.) В късния следобед се прибираме в хотела за отпочиване преди празничната вечер. Посрещане на Новата 2017 година в ресторанта към хотела, с обилна трапеза и богата музикална програма с „жива свирка“ (музика на живо :) ). Нощувка.
 

 


 


 

 


 

1 януари, понеделник
 

Закуска. В 10:00 часа потегляме от хотела, за да осъществим пълна обиколка на Охридското езеро – македонска и албанска част. То е най-дълбокото езеро на Балканския полуостров (287,4 метра). Две трети от площта му е в Македония, а останалата част - в Албания. Основните ни акценти са Билянини извори, манастира „Свети Наум“ с изворите на Черни Дрин, известният албански курорт Поградец, село Лин, разположено на малък полуостров на западния бряг. Отново в македонска територия ще обърнем специално внимание на скалната църква „Св. Архангел Михаил“ над село Радожда, с уникални стенописи от 13-15 век и женския манастир „Успение Богородично“ в Калища, известен със скалната си църква от 15-ти век. Втора празнича вечеря и нощувка в хотела.
 

 

  

 

  


 

2 януари, вторник
 

Закуска. В 10:00 часа отпътуваме за България с попътно спиране в Скопие за разглеждане на централната градска част. Неокласическият облик, придобит през последните шест години с проекта „Скопие 2014“ на стойност надвишаваща половин милион евро, превърна македонската столица в най-нетрадиционният град в съвременна Европа. Обяд и прибиране в София до 21:00 часа.

 

 

ЦЕНА: 548 лв. при настаняване в двойна стая

Доплащане за едининично настаняване: 88 лв.

Цена за включване със собствен транспорт: 488 лв.

 

 

Цената включва: 3 нощувки със закуски и вечери (две от тях празнични) в хотел Милениум 4*, разположен на брега на езерото в самия град Охрид, богата новогодишна програма, български водач, медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

 
 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да използвате следните варианти: