ПОТВЪРДЕНА

ПЪРВЕНЦИТЕ НА ОГРАЖДЕН – БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ

1-2 АПРИЛ 2017 г.


2 СВОБОДНИ МЕСТА !
 

Елате с нас да изкачим най-високите върхове в българската и македонската части на рядко посещаваната, но изключително ценителска планина Огражден. Ще посетим също и величествения Смоларски водопад (40 метра), с най-голям пад в Беласица, а гурме вечерята, с кулинарните шедьоври на леля Рукие Изирова и дъщеря й, умееща да прави 50 вида баклава, ще ни потопят в сетивно блаженство и подложат на изпитание волята ни, за да не прекалим с дегустацията на изумителните гозби! Споделете с нас свежото, пролетно настроение и зареждащите емоции сред удивителното спокойствие и бленуваната, очарователна красота на разцъфващата след зимния сън Природа!

 

   

 

ПРОГРАМА:
 

1 април, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник. Покрай Благоевград и през ГКПП Станке Лисичково достигаме изходния пункт за връх Огражденец (1746 м.). Предстои ни 2,5 часов преход и преодоляване на +600 метра денивелация. Поздравяваме се за успеха, това е най-високият връх в Огражден и място само за истински ценители. Награда ни е величествената 360 градусова панорама към Беласица, обграждаща от юг ширналата се под нас Струмишка котловина, белоснежния Пирин, Славянка, Рила, Витоша, Малешевска планина, Кадийца и Осогово. Погледът ни жадно попива всички гледки, докато отпочиваме и се наслаждаваме на обяда си. Без излишно бавене слизаме до буса, защото ни очаква могъщият Смоларски водопад, който по това време на годината е в стихията си. Мощният поток на река Ломница се сгромолясва от почти 40 метра и с това в този ден сме изкачили на македонска територия най-високия връх в Огражден и снимали най-високия пад в Беласица.
Но това не е всичко – отправяме се обратно към България, защото гурме вечерята подготвена от леля Рукие вече ни очаква. А нещата, които ще опитаме ще надхвърлят и най-смелите ни очаквания – истински кулинарен празник, заслужен при това !!! Нощувка в семеен хотел в село Яворница, разположено в китното Подгорие.

 

 

2 април, неделя

Закуска. Кратък трансфер до село Гега в Огражден. Първо ще посетим красивия манастир „Св. Георги”, обявен за паметник на културата с национално значение. От тук ни предстои 4 часов преход и +900 метра денивелация до връх Билска чука (известен и като Голак – 1644 м.), първенецът на планината в българска територия. Връщаме се за 3 часа. Остава да си проведем разбора на мероприятието на Кресненското дефиле и да се приберем в София до 21:30 часа.

  
 

 

ЦЕНА: 144 лв.

Включва: лицензиран планински водач, транспорт с комфортен бус, 1 нощувка със закуска в семеен хотел, медицинска застраховка.

Включва: лицензиран планински водач, транспорт с комфортен бус, нощувка с уникална закуска в семеен хотел, планинска застраховка.
 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА: удобни обувки, гети, слънчеви очила, яке с качулка, челник, щеки.

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

За допълнителна информация, въпроси и включване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

имейл на: svetlazheliazkova@gmail.com

обаждане на тел. 0887 633 367 – Светла Желязкова или 0887 065 443 – Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук