ПОТВЪРДЕНА

ОБА ВРЪХ И ГОРСКИ РАЙ

24-25 март 2018 г.

 

водач: Александър Николов


 

Зареждащ уикенд, наситен с планинарски емоции. Предстои ни да се докоснем до един от най-девствените райони на Балкана, като изкачим личния връх Оба, разположен на самата граница със Сърбия. Преди това ще сме се поклонили в двата най-значими духовни центрове на Северозапада – Клисурски и Лопушански манастири, а нощувката ни е предвидена за една от най-истинските български хижи – Горски рай. Подарете си един прекрасен уикенд с Yogi Trekking!

 

 

ПРОГРАМА:

24 март, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник. Трансфер през Петрохански проход до отлично поддържания девически Клисурски манастир „Св. Св. Кирил и Методий“, разположен в подножието на връх Тодорини кукли. Той е четвърти по големина в страната и най-важният духовен център в Северозападна България. Продължаваме към Лопушанския манастир „Св. Йоан Предтеча“, чиято църква наподобява по архитектурата си Рилския манастир. След кратък трансфер достигаме село Чупрене, начална точка на прехода ни, който през днешния ден ще бъде около 4 часа. Веднъж озовали се на х. Горски Рай, бързо ще разберем защо именно този обект всяка година оглавява класациите за най-гостоприемни домакини в нашите планини.

 

25 март, неделя

Закуска. Зимно изкачване на връх Оба (2033 м.), един от четирите двухилядника в Западна Стара планина. Спускане по обратния път до с. Чупрене. Пешеходната част за деня е около 8 часа. По обратния път ще си намерим подходящо заведение за разбор на уикенда и ще се приберем в София около 21:30 часа.

 

ЦЕНА: 119 лв.
 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт по програмата от и до София

  • една нощувка в хижа Горски рай

  • планинска застраховка

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- i_dukov@mail.bg

- 0888 250 394 – Сашо Николов

- 0887 065 443 – Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук