ЛЕДЕНАТА МУСАЛА И СПА В САПАРЕВА БАНЯ

24-25 февруари 2018 г.
 

НАЙ-ВИСОКИЯ ВРЪХ НА БАЛКАНИТЕ И НАЙ-ГОРЕЩИЯ МИНЕРАЛЕН ИЗВОР В ЕВРОПА!

 


Зимното изкачване на връх Мусала е мечта за всеки планинар!

Следвайки подходящ маршрут, екипирани със снегоходки и под вещото ръководство на опитен планински водач, ще достигнем най-високата точка на Балканите, за да се насладим на уникални гледки към Рила, Пирин, Витоша и Стара планина! На втория ден в Сапарева баня ще се отдадем на заслужен релакс в сауните и любимите ни термални басейни, захранвани от най-горещите минерални извори в Европа! Разбор на мероприятието в проверено и одобрено заведение!  

 

 

ПРОГРАМА:
 

24 февруари, събота

Тръгване в 7:00 часа от площад Руски паметник в София. Трансфер покрай Панчаревското езеро, язовир Искър и през Самоков до курорта Боровец. Разпределяме снегоходките. С лифта се изкачваме на 2369 метра, в района на връх Ястребец. Следвайки зимния подход се спускаме в долината на река Мусаленска Бистрица и по нея достигаме хижа Мусала (2389 м. - най-високо разположената хижа в българските планини! ). Кратка почивка и продължаваме към Леденото езеро със заслон Еверест. Настяваме се и по металния парапет изкачваме връх Мусала (2925 м.) - най-високата точка на Балкански полуостров! Зимата въздухът е кристално чист, така че при добро време величествената гледка е гарантирана !. Изпиваме по чай при дежурния метеоролог, снимаме впечатляващата 360 градусова панорама и се спускаме по обратния път за нощувка в заслона.

Денивелация: + 800 м. - 380 м.

Продължителност на пешеходната част: 7 часа

 

   

 

 

 

25 февруари, неделя

Връщане по обратния път до Боровец. Трансфер до СПА центъра в Сапарева баня. Време е да се поглезим и отдадем на заслужен релакс. Вечеря в уютен ресторант и прибиране в град София до 20:00 часа.

Денивелация: + 200 м. - 570 м.

Продължителност на пешеходната част: 3 часа

 


 

ЦЕНА: 109 лв.

 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт от и до София

  • нощувка в заслон Еверест (Леденото езеро)

  • планинска застраховка

 

Цената не включва:

  • наем на снегоходки – 15 лв.

  • наем на котки – 10 лв.

  • двупосочен билет за лифт Боровец-Ястребец – 20 лв.

  • вход за минерални басейни и сауни в Сапарева баня – 15 лв.

 

Цената е валидна при минимум 7 участника.

 

 

ЕКИПИРОВКА: челник с нови батерии, зимни обувки, гети, щеки, котки (можем да осигурим под наем), снегоходки (можем да осигурим под наем), подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, раница 30-40 литра.

 

ХРАНА И ВОДА: Необходимо е да си носим храна и вода. Препоръчваме да се подготвите със сандвичи, сушени плодове, ядки, протеинови блокчета и други подсилки. Вода – поне 1,5 литра, подходящо е ползването и на термос с горещ чай.


 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

·       имейл на: i_dukov@mail.bg

·       обаждане на тел. 0887065443 – Илиян Дуков

·       лично съобщение във Фейсбук