ЗИМНА МУСАЛА И СПА В САПАРЕВА БАНЯ

21-22 януари 2017 г.

 

Краен срок за включване: 18 януари 2017 г.
 


Маршрутът е част от зимната ни програма: СНЕГОХОДКИ И СПА
 

Зимното изкачване на връх Мусала е мечта за всеки планинар!

Следвайки зимните подходи, екипирани със снегоходки и под вещото ръководство на опитен планински водач, ще достигнем най-високата точка на Балканите, за да се насладим на уникални гледки към Рила, Пирин, Витоша и Стара планина! На втория ден в Сапарева баня ще се отдадем на заслужен релакс в СПА центъра и миерален басейн, захранван от най-горещите минерални извори в Европа!
 

 

 

ПРОГРАМА:
 

21 януари, събота

Тръгване в 7:30 часа от София, пред Национален стадион „Васил Левски“. Трансфер покрай Панчаревското езеро, язовир Искър и през Самоков до курорта Боровец. Разпределяме снегоходките. С лифта се изкачваме на 2369 метра, в района на връх Ястребец. Следвайки зимния подход се спускаме в долината на река Мусаленска Бистрица и по нея достигаме хижа Мусала (2389 м. - най-високо разположената хижа в българските планини! ). Настаняваме се и с лек багаж продължаваме към Леденото езеро и заслон Еверест. После по металния парапет изкачваме връх Мусала (2925 м.) - най-високата точка на Балкански полуостров! Зимата въздухът е кристално чист и панорамата най-величествена!. Изпиваме по чай при дежурния метеоролог, снимаме впечатляващите гледки към Рила и съседните планини и се спускаме по обратния път, за нощувка в хижата.

Денивелация: + 800 м. - 700 м.

Продължителност на пешеходната част: 7-8 часа

 

   

 

 

 

22 януари, неделя

Връщане по обратния път до Боровец. Трансфер до СПА центъра в Сапарева баня. Време е да се поглезим и отдадем на заслужен релакс. Вечеря в уютен ресторант и прибиране в град София до 20:00 часа.

Денивелация: + 200 м. - 250 м.

Продължителност на пешеходната част: 2 часа

 

 

ЦЕНА: 129 лв.  Вклюва опитен планински водач, транспорт с комфортен бус, нощувка в хижа Мусала, двупосочен билет за лифт, наем на снегоходки, планинска застраховка.

 

ЕКИПИРОВКА: зимни обувки, гети, щеки, подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, челник, раница 30-40 литра.

 

ХРАНА И ВОДА: На хижа Мусала се предлага храна. Въпреки това препоръчваме носенето на сандвичи, сушени плодове, ядки и други подсилки за през деня. Вода – поне 1,5 литра, подходящо е ползването и на термос с горещ чай.

 

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

  • имейл на: svetlazheliazkova@gmail.com

  • обаждане на тел. 0887065443 - Илиян Дуков или 0887633367 - Светла Желязкова

  • лично съобщение във Фейсбук