ВРЪХ МУСАЛА

ХИЖИТЕ ГРЪНЧАР И ЗАВРАЧИЦА

28-29 ЮЛИ 2018 г.
 

 

Перфектния сезон за планина! Предлагаме Ви още една програма за уикенда - посветена на Рила. Основен акцент в нея е изкачването на балканския първенец връх Мусала, а след него ще осъществим красиви преходи през хижите Грънчар, Заврачица и Чакър войвода. От водача на групата ще научите изключително интересни интерпретации за зареждането ни от Природата и здравословния начин на живот!

 

ПРОГРАМА:

 

28 юли, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник..

Покрай Панчаревското езеро, язовир Искър и през Самоков, достигаме Боровец (1315 м.). С лифта „Ястребец“ за по-малко от половин час сме на кота 2369 м. Следва кратък едночасов преход по удобна панорамна пътека до хижа Мусала (2389 м.) и за още 1,45 часа, преминавайки край Леденото езеро, се изкачваме на връх Мусала (2925 м.) Това е най-високата точка не само в България, но и на целия Балкански полуостров! Почивка за обяд и снимки. Продължаваме по главното било на планината, за да преминем през върховете Малък Близнак (2777 м.) и Голям Близнак (2779). След връх Овчарец (2768 м.) се спускаме към седловината Джанка (2346 м.) , от която се отклоняваме за хижа Грънчар (2190 м.), разположена край едноименното езеро под връх Суха Вапа. Преходът ни от връх Мусала до тук ще ни отнеме 3,5 часа. На хижата се предлага храна. Вечеря, нощувка.

 

29 юли, неделя

Закуска. По стария Кайзеров път за три часа ще достигнем хижа Заврачица (2173 м.) След нея се спускаме в долината на река Марица и по-късно през хижите Марица, Чакър войвода и двореца Ситняково, за около 5 часа, се връщаме на изходния пункт в Боровец. Прибиране в град София до 21:00 часа с попътен разбор на мероприятието в подходящо заведение.

 

 

 

ЦЕНА: 119 лв.
 

Цената включва:

- лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- една нощувка в хижа Грънчар

- планинска застраховка

 

Цената не включва:

- билет за лифта от Боровец до Ястребец

- храна и разходи от лично естество 

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини: