СЕРА ДЕ ТРАМУНТАНА И ДИВОТО ОЧАРОВАНИЕ НА ОСТРОВ МАЙОРКА

19-26 май 2020 г.

 

ЦЕНА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 1399 лв., с капариране на 50% до 31.12.2019 г.

ЦЕНА СЛЕД ТАЗИ ДАТА: 1499 лв.

 

 

Мнозина свързват най-големия испански остров с 262-та му плажа, асоциирани с лукс, разкошно море и мечтана лятна дестинация. И са прави, славата му е засенчила всички останали природни и антропогенни дадености, представляващи истинска съкровищница насред Балеарските острови, известна само на посветени. Пропътувахме хиляди километри, за да създадем настоящата бутикова програма, в която да ви предложим по балансиран и неповторим начин разнообразна палитра от очарователни преживявания и в крайна сметка да обикнете и вие това райско средиземноморско кътче. Заедно ще изкачим най-високия достъпен връх на включената под Егидата на ЮНЕСКО планинска верига Сера Де Трамунтана, ще посетим манастир, където е творил Шопен, катедрала, съхранила почерка на Гауди, , най-стария замък в Испания, феноменалните пещери Драк, с едно от най-големите подземни езера в света, което ще прекосим с лодка, ще наблюдаваме приказни изгреви и покъртителни залези от специално подбрани места, ще преминем през шеметни каньони и по най-красивите трекове и естествено ще плуваме в удивителни заливи, непознати на 99%  от 12-те милиона годишни посетители на Майорка ….. и това не е всичко, но за останалото ако успеете да си запазите място!
 

 

ПРОГРАМА:

 

Ден 1

Събиране на групата в 7:50, Терминал 2, летище София. Директен полет с България Ер до Палма де Майорка (09:20-11:05). Взимаме рент а карите и се отправяме към базата ни за следващите седем дни – уютно хотелче, насред колоритно рибарско селце в красив залив.  По пътя ще се отбием до екзотична ботаническа градина с кактуси, някои от които на няколко века. Хубавата новина, е че всички нощувки са ни на едно и също място. След чекиране ще се насладим на уникален див плаж, с лазурна вода, а после ще се разходим и снимаме скална арка, подобна на срутилата се неотдавна в Малта. Вечерта е ясна – около нас е гастрономически оазис с различни ресторантчета.
 


 

Ден 2

Директно се отправяме към изходния пункт за най-високия достъпен връх на острова - Puig de Massanella (1367 м.). Не си мислете, че ще бъде лесно – ще ни отнеме 8 часа общо в двете посоки +870 м. и -870 м., но усилията ще ни възнаградят с великолепни гледки околовръст, а на места ще имаме и по-технични участъци. Кратък трансфер ни отвежда до култова панорама, а после ще релаксираме в един от най-любимите ни плажове. Избрали сме и  невероятно място за изпращане на залеза.
 


 

Ден 3

В карстовите недра на Майорка се крият хиляди пещери, но най-известни от всички са Драк и Хамс , така че това е първата ни цел за деня. После ще ви заведем на приказен плаж, за да поплуваме в нефритените води, а след това ще си проверим шофьорските умения с главозамайващия път до Far de Capdepera, откъдето се откриват покъртителни гледки. Подготвили сме още един очарователен плаж и накрая завършваме деня с разходка сред старинните улички и уютните кръчми на  Santanyi.
 


 

Ден 4

Предстои ни най-вълнуващия ден в цялото пътешествие с шеметния трек Torrent de Pareis. Всъщност става въпрос по-скоро за каньонинг с леки моменти на откатерване и отрицателна денивелация от 640 метра по умопомрачително ждрело, завършващо на плажа в очарователно заливче. Който не се чувства подготвен за това предизвикателство ще може да прекара деня именно тук и в близкото градче. Втората част на деня е посветена на китни планински селца, романтични рибарски пристанища и неописуем залез от приказен Mirador (обгледно място).
 


 

Ден 5

Днес ще преминем по най-популярния трек в Майорка и ще се изкачим до средновековната цитадела на Аларо, издигната на платовидния връх  Puig d’Alaro  (822 м.), от който се открива магнетична 360 градусова панорама към залива на Палма, порта на Алкудиа и зъберите на  Сера Де Трамунтана.  Ще отделим специално внимание на някои от най-интересните в архитектурно отношение планински селища – Soller, Fornalutx, Biniaraix  и Valldemossa, като в последното ще посетим манастира, където полския композитор Фридерик Шопен и любимата му – френската писателка Жорж Санд изкарват заедно зимата на 1838/1839 г.
 

 

Ден 6

Целият ден е посветен на невероятната столица Палма де Майорка, чиято история датира почти от началото на нашата ера и в която живее половината от населението на острова. Сред великолепните й културни паметници изпъкват най-високата готическа катедрала в Испания -  „Ла Сеу“ (известна още и като „Санта Мария“, тя е строена в продължение на 400 години на мястото, където някога са се издигали римски крепостни стени, а после арабска джамия, а през 20-ти век и Гауди е оставил своя почерк), уникалният кръгъл замък „Белвер“  (в превод от древен каталонски - „Красива гледка“, от 14 век, най-старият замък в Испания ) и двореца „Алмудена“ (кралска резиденция).  Градът се слави още и с дизайнерските си бутици, дългия пясъчен плаж, множеството магазини и барове, така че правилният момент за шопинг е сега.
 


 

Ден 7

Релакс. Ден за разходки и плажове в национален парк Mandrago и около него – един истински оазис, само на крачка от базата ни.
 


 

Ден 8

Директен полет Палма де Майорка – София (12:00 – 15:45)

 

 

ЦЕНА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ: 1399 лв., с капариране на 50% до 31.12.2019 г.

ЦЕНА СЛЕД ТАЗИ ДАТА: 1499 лв.

 

 

Минимум 7 участника

 

 

Цената включва:

  • авторска програма и лицензиран планински водач с опит в дестинацията
  • 7 нощувки в семеен хотел в близост до морето и до уникални плажове и природен парк
  • транспорт на остров Майорка
  • медицинска застраховка с покритие 5000 евро към Евроинс

 

Цената не включва:

  • самолетен билет София-Палма де Майорка-София ( Ако се вземе навреме цената му с чекиран багаж е около 600 лв., а само с ръчен – 460 лв.)
  • входове за забележителности
  • разходи за храна и от лично естество