ЛЮЛИН ПЛАНИНА

14 АПРИЛ 2019 г.
 

Eдна от от най-близките до София планини, подценявана и малко позната, която също има своите достойнства. С настоящата програма ще преминем по цялото й било, като изкачим първенеца й връх Дупевица и посетим два интересни манастира. Зареждащ маршрут изключително подходящ и за по-начинаещи туристи!
  

ПРОГРАМА:

Среща на групата в 08:10 в чакалнята на Централна ЖП гара, София.

Тръгване с влака в 08:40 и след около час сме в село Владая, стартова точка за маршрутът ни през Люлин планина, който е с продължителност около 6 часа и условно може да се раздели на следните три части:
* 1 част от Владая до в. Дупевица (1256 м.), първенец на планината – по асфалтов и черен път.

* 2 част от в. Дупевица до автомагистрала Люлин – дивата част на маршрута, започва с черен път, преминаващ в пътека, която постепенно изчезва 

* 3 част автомагистрала Люлин до с. Михайлово (квартал на Банкя).

Магистралата се преминава отгоре над един от тунелите. Върви се по пътеки, които се превръщат в черен път. По маршрута се минава през Владайския манастир „Св. Петка“ и при време и желание – през Дивотинския манастир. От Михайлово има редовна линия до центъра, а също може да се стигне пеша за около 40 минути. Разборът на деня го правим в в ресторант “Хемингуей, ” на центъра на Банкя , откъдето се прибираме с градски транспорт(, правещ връзка и с метрото.

 

ЦЕНА: 39 лв.

Цената включва:

  • билет за влак София – с. Владая

  • лицензиран планински водач

 

За допълнителна информация и участие:

- i_dukov@mail.bg

- 0887065443 - Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук