РОЗОВОТО ФЛАМИНГО В КЕРКИНИ, ПИРАМИДИТЕ И ВИНОТО НА МЕЛНИК

2-3 февруари 2019 г.
 

 

В гръцкото подножие на планината Беласица е разположен някогашния Бутковски гьол, а понастоящем – язовир Керкини, създаден през 1932 г., чрез преграждане на течението на р. Струма. Той е сред 10-те влажни зони с международно значение в южната ни съседка и е обявен за национален парк. Тук са наблюдавани над 300 вида птици, 134 от тях са зимуващи, а 163 вида използват региона като междинна спирка за почивка и намиране на храна по време на миграционните си пътувания. Най-атрактивни, които при късмет ще снимаме, са голямата колония от розово фламинго, къдроглавия пеликан и тундровия лебед. Нощувката ни ще бъде в град Мелник, а вторият ден ще се разходим из пясъчните пирамиди наоколо във фотографски занимания и после ще дегустираме отлични вина във вила Мелник. Купонът е гарантиран, включете се и вие!
 

 

 

 

ПРОГРАМА:

 

2.02 събота

Тръгване в 7:00 часа от пл. Руски паметник в София. През Благоевград, Сандански и ГКПП Кулата достигаме района на ез. Керкини. Обиколка на езерото с фотопаузи на местата, където знаем, че са концентрирани птиците. При подходящо ниво на водата ще се повозим и на лодка, така че да се приближим още по-добре. Насочваме се към Мелник, за да се настаним в уютен хотел с отлична кухня. Вечеря и нощувка.
 

 

 

 

3.02 неделя

След закуска, започваме да изследваме околните възвишения, предлагащи неповторими гледки и отлични ракурси за снимки към  Мелник и земните му пирамиди, а след това ще посетим нашите приятели от семейна изба вила Мелник , където ще имаме шанса да опитаме страхотни вина. Прибиране в град София до 21:00 часа.
 

 

 

 

 

 

 

ЦЕНА: 146 лв.


Включва: 

транспорт

- лицензиран водач

- нощувка в страхотен хотел със закуска в град Мелник

- медицинска застраховка.

 

Не включва: 

- лодката в Керкини - 10 евро на човек

- дегустацията във вила Мелник  - обиколка на винарната, дегустация на 5 вина от местни и класически сортове, включително топ вина от серията AplauZ (най-високия клас), хляб, сирене, месни специалитети и минерална вода - 15 лв. на човек

 

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА: бинокъл, удобни обувки, гети, слънчеви очила, зимни шапка, яке и ръкавици, челник, щеки.

 

ДОКУМЕНТИ: лична карта

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с мен по един от следните начини:

- имейл на: i_dukov@mail.bg 

- обаждане на телефон: 0887065443 - Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук