ИЗДРЕМЕЦ И ТРЪСТЕНА

24-25 ноември 2018 г.
 

ВОДАЧ: САШО НИКОЛОВ - 0888250394

НОВИ ДАТИ


 

Романтично возене с влак в Искърското дефиле. Преминаване по екопътека „Под Камико“. Нощувка на хижа Тръстена известна с малиновото си вино. Изкачване на връх Трескавец и възможност за закупуване на млечни продукти от екоферма „Чемерник“.

 

 

 

ПРОГРАМА:
 

24 ноември, събота

Среща на групата в 8:00 часа на чакалнята на гарата след предварително самостоятелно закупуване на билет София-Бов (само 3 лв.) Влакът тръгва в 8:20 и след час е на изходната точка, където ни чака водачът. Преминаване по екопътека „Под Камико“, със снимки към красивите водопади. Нощувка в хижа Тръстена, където ще опитаме прочутото малиново вино. Пешеходната част за деня е 5-6 часа.

 

25 ноември, неделя

Изкачване на връх Издремец (1493 м.), втори по височина в Голема планина. По пътя ще имаме възможност да си закупим млечни продукти от екоферма „Чемерник“. Спускане до Бов покрай река Трескавец. Пешеходна част за деня 5-6 часа. Прибиране с влака в София.(две възможности за тръгване от Бов: 16:49 или в 18:11).

 

ЦЕНА: 79 лв.
 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • една нощувка в хижа Тръстена
     

Цената не включва:

  • билет за влак София-Бов-София – 6 лв.

     

ЕКИПИРОВКА: туристически обувки, гети, подходящ панталон, полар, мембранно яке с качулка,ръкавици, шапка, слънчеви очила , слънцезащитен крем, челник, щеки, раница около 30 литра, храна за през деня, на хижата предлагат храна, вода – поне 1,5 литра, (термос с чай, по желание).


 

За допълнителна информация, въпроси и записване: