ПОТВЪРДЕНА

ОЧАРОВАНИЕТО НА БАЛКАНА - ВЪРХОВЕТЕ ГОЛЯМ КАДЕМЛИЯ И МАРАГИДИК

3-5 МАРТ 2018 г.

НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА

Зареждащ преход със снегоходки по билото на Балкана с изкачване на емблематичните върхове Голям Кадемлия (2276 м.) и Марагидик (1889 м.) Пригответе се за едни от най-величествените панорами, които сте виждали! . Нощувките ни ще бъдат в култовите хижи Мазалат и Тъжа! Взимайте доброто настроение и се насладете на приказните снежни празнични емоции!

 

ПРОГРАМА:

 

3 март, събота

Тръгване в 8:00 часа от площад Руски паметник, София.

Трансфер 4 часа през Севлиево и Габрово до хижа Партизанска песен (1190 м.)
Разпределяне на екипировката. Преход 4 часа до хижа Мазалат (1520 м.). Настаняване и празнуване на националния празник. На хижата се предлага храна. Нощувка.

 

 

 

 

4 март, неделя

Ранна закуска. По билото през върховете Вълчата глава и Росоватец за 4 часа изкачваме връх Голям Кадемлия (2276 м.), вторият най-висок връх в Стара планина. При късмет с времето ще имаме възможност да се насладим на приказни, просторни гледки. За 3 часа се спускаме на хижа Тъжа (1520 м.) Вечеря, нощувка.

 

 

 

 

5 март, понеделник

Закуска. Изкачване за 1,5 часа на величествения връх Марагидик (1889 м.). От това място се открива една от най-впечатляващите панорами в цялата планина. С името на върха са свързани интересни легенди, които ще научите от водача. Спускане за 4 часа до мястото за среща с буса, край квартал „Острец“ на град Априлци. Трансфер до град София с попътно спиране за вечеря в подходящо заведение.

 

 

 

 

 

 

Цена: 159 лв.


Цената включва: 

- лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- една нощувка в хижа Мазалат

- една нощувка в хижа Тъжа

- планинска застраховка

 

Цената не включва: 

- снегоходки - 20 лв. за целия период

- котки - 20 лв. за целия период

 

ЕКИПИРОВКА: челник с нови батерии, зимни обувки, снегоходки (могат да се наемат), котки (могат да се наемат),  гети, щеки, подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, , раница 30-40 литра, храна за в планината, шише за вода, термос за чай (по желание).


 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- i_dukov@mail.bg

  • 0887065443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук