ОЧАРОВАНИЕТО НА БАЛКАНА - ВЪРХОВЕТЕ ГОЛЯМ КАДЕМЛИЯ И МАРАГИДИК

3-5 МАРТ 2017 г.

 

В тази екскурзия ще се докоснем до едни от най-знаковите и красиви кътчета на Балкана като изкачим със снегоходки личните върхове Голям Кадемлия (2276 м.) и Маригидик (1889 м.). Нощувките са предвидени за култовите хижи Мазалат и Тъжа! Времето също се очертава да бъде обещаващо, така че имаме всички предпоставки за приказни празнични дни и зареждащи преходи в любимата ни Стара планина. Очакваме Ви!

 

 

ПРОГРАМА:

 

3 март, петък

Тръгване в 8:00 часа от София, пред Национален стадион „Васил Левски“.

Трансфер 4 часа през Севлиево и Габрово до хижа Партизанска песен (1190 м.)
Раздаване на екипировката. Преход 3 часа до хижа Мазалат (1520 м.). Настаняване и празнуване на националния празник. На хижата се предлага храна. Нощувка.

 

 

 

 

4 март, събота

Ранна закуска. По билото през върховете Вълчата глава и Росоватец за 4 часа изкачваме връх Голям Кадемлия (2276 м.), вторият най-висок връх в Стара планина. При късмет с времето ще имаме възможност да се насладим на невероятни панорами. За 3 часа достигаме хижа Тъжа (1520 м.) Вечеря, нощувка.

 

 

 

 

5 март, неделя

Закуска. Изкачване за 1,5 часа на величествения връх Марагидик (1889 м.). От това място се открива една от най-впечатляващите панорами в цялата планина. С името на върха са свързани интересни легенди, които ще научите от водача. Спускане за 4 часа до мястото за среща с буса, край квартал „Острец“ на град Априлци. Трансфер до град София с попътно спиране за вечеря в подходящо заведение.

 

 

 

 

 

ЕКИПИРОВКА: зимни обувки, котки, гети, щеки, подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, челник, раница 30-40 литра.

 

 

Цена: 158 лв. – Включва: опитен планински водач, транспорт, 2 нощувки в хижи, планинска застраховка, наем на снегоходки 

 

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на: svetlazheliazkova@gmail.com

  • обаждане на тел. 0887633367 – Светла Желязкова или 0887065443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук