ПОТВЪРДЕНА

ХИЖА МАЗАЛАТ И ВРЪХ ГОЛЯМ КАДЕМЛИЯ

2-4 МАРТ 2019 г.
 

НЯМА МЕСТА
 

водач: Илиян Дуков - 0887065443
 

Зареждащ преход със снегоходки по билото на Балкана с изкачване на емблематичния връх Голям Кадемлия (2276 м.) и нощувки на уютната хижа Мазалат. Пригответе се за едни от най-величествените панорами, които сте виждали! . Взимайте доброто настроение и се насладете на приказни празнични снежни емоции!
 

 

ПРОГРАМА:

 

2 март, събота

Тръгване в 7:00 часа от площад Руски паметник, София.

Трансфер 4 часа през Севлиево и Габрово до хижа Партизанска песен (1190 м.)
Разпределяне на екипировката. Преход 4 часа до хижа Мазалат (1520 м.). Настаняване и празнуване на националния празник. На хижата се предлага храна. Нощувка.

 

 

 

 

3 март, неделя

Ранна закуска. По билото през върховете Вълчата глава и Росоватец за 4 часа изкачваме връх Голям Кадемлия (2276 м.), вторият най-висок връх в Стара планина. При късмет с времето ще имаме възможност да се насладим на приказни, просторни гледки. Връщане по обратния път и отпразнуване на националния празник на хижа Мазалат, нощувка.

 

 

 

 

4 март, понеделник

Закуска. Спускаме се на хижа Партизанска песен. Трансфер до архитектурно-историческия резерват с. Боженци, където ще снимаме старите къщи и вечеряме в битова механа. Прогнозно прибиране в София - 21:00 часа. 
 

 

 

 

 

 

 

Цена: 169 лв.


Цената включва: 

- лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- две нощувки в хижа Мазалат

- планинска застраховка

 

Цената не включва: 

- снегоходки - 20 лв. за целия период

- котки - 20 лв. за целия период

 

ЕКИПИРОВКА: челник с нови батерии, зимни обувки, снегоходки (могат да се наемат), котки (могат да се наемат),  гети, щеки, подходящи дрехи за студено време и вятър, топли ръкавици и шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, , раница 30-40 литра, храна за в планината, шише за вода, термос за чай (по желание).


 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- i_dukov@mail.bg

  • 0887065443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук