МАГИЯТА НА ТРИГЛАВ

22-23 ЮНИ 2019 г.

 

 

Очарователният стропланински масив Триглав и два от най-емблематичните водопади в Балкана ни очакват! Избрали сме перфектния сезон, така че да им се насладим максимално в рамките на уикенда!

 

ПРОГРАМА:
 

22 юни, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, пред Национален стадион "Васил Левски".

Трансфер до село Тъжа и изходния пункт с надморска височина 570 метра. За 2,5 часа по туристически пътеки и черни пътища достигаме хижа Русалка (1130 метра н.в.). Правим кратка почивка за обяд и продължаваме към величествения водопад Кадемлийско пръскало (77 метра), който ще го достигнем след около 4 часа. Кратък преход до хижа Триглав, където се настаняване и си оставяме багажа. При наличие на достатъчно време ще посетим също и Бабско пръскало (54 метра), сгушено в приказнокрасивия планински масив Триглав. Нощувка и вечеря в хижата.
 

 

23 юни, неделя

Ранно тръгване. За 4,5 часа се изкачваме на връх Голям Кадемлия (2276 метра), на който е изграден едноименния заслон. От билото се открива прекрасна панорама, на чийто фон ще закусим. По обратния път през хижите Триглав и Русалка за още 4,5 часа се спускаме до транспорта в село Тъжа. Време е за традиционния разбор на мероприятието, който ще се проведе в ресторант край Бяла река, предлагащ най-богатото меню от пъстърва в страната.

Прибиране в град София до 22:00 часа.
 

ЦЕНА: 119 лв.

 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач;

  • транспорт с комфортен бус;

  • 1 нощувка в планинска хижа;

  • планинска застраховка.

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да използвате следните варианти: