ВРЪХ БРАТИЯ

   5 ЯНУАРИ 2020 г.

 

 

Отправяме се към Същинска Средна гора, за да изкачим един от най-личните й върхове - Братия (1519 м.) - сочен за най-панорамния в цяла Европа. Доколко това е така ще имаме възможност да преценим сами. При добро време ни очакват великолепни гледки към Стара планина, Витоша и Рила, както и околовръст. После ще се отпуснем в горещата минерална вода на село Баня, хапнем в местната кръчма и приберем заредени от пълноценния ден.  

 

 

ПРОГРАМА:

Тръгване в 8:00 часа от София, площад Руски паметник.

Достигаме района на Панагюрски колонии и за около 2,5 часа изкачваме върха.

Вървим по горски пътища и пътечки през вековна букова гора. Докато хапваме на билото, водачът ще ни изнесе кратка лекция за околните върхове. Връщаме се по обратния маршрут (2 часа) и се насочваме директно към басейните на село Баня ( през този сезон работят малък външен и по-голям вътрешен). Температурата на водата им е 38,5 градуса, което ги прави идеални за целогодишен релакс. Остава ни да хапнем в местното заведение и да се приберем към 20:00 часа на мястото, откъдето тръгнахме сутринта.

 

ЦЕНА: 60 лв.


Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт от и до София


Цената не включва:

  • билета за вход в минералните басейни - 3 лв.

 

Екипировка: Подходящи туристически обувки, гети, ръкавици, зимна шапка, слънчеви очила, яке с качулка, раница 20-30 литра, щеки (по желание), храна и вода (за през деня), бански, хавлия, джапанки.

 

За допълнителна информация и включване: