ВРЪХ БОТЕВ И РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО

12-13 септември 2020 г.
 

ЕСЕН В БАЛКАНА !

 

 


Ще изкачим емблематичния връх Ботев по атрактивната Тарзанова пътека и ще снимаме най-високия водопад на Балканите - Райското пръскало. Нощувката ни ще бъде в уютната хижа Рай, кръстена така заради красивата местност, в която е разположена.
 

 


 

ПРОГРАМА:
 

Ден 1

Сборен пункт в 7:00 в локалното платно на Цариградско шосе, спирката над метрото за магазин Метро.

Трансфер до местността Паниците (750 м.), над Калофер, откъдето продължаваме пеш. За около 4 часа по горски пътеки сред красиви поляни и прохладна букова гора достигаме уютната хижа Рай (1440 м. ). Настаняваме се и се отправяме към водопада Райското пръскало, който с височината си от 125 метра е най-високият на Балкански полуостров. При желание може да се покачим и на близкия връх Голям Калоферски Купен (1448 м.) и да се насладим на красивата гледка от челото му. Вечеря и нощувка на хижата.
 

 

Ден 2

Ранна закуска. В 7:00 часа с лек багаж се отправяме по прочутата Тарзанова пътека (обезопасена на по-трудните участъци), към връх Ботев (2376 м.). След около 3 часа сме на първенеца на Централен Балкан и цяла Стара планина. Свободно време за снимки, чай с дежурния метеоролог и по обратния път се спускаме на хижа Рай. Кратка почивка и се връщаме по познатата ни от предния ден пътека до местност Паниците, където транспортът вече ни очаква. Прогнозен час за прибиране в София – 21:00 часа.
 


 

ЦЕНА: 130 лв.

Възможно е участие със собствен транспорт и среща на Паниците. В този случай, цената е 100 лв. 

 

Цената включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт София-Калофер-София

  • една нощувка в хижа Рай

  • планинска застраховка

 

Цената не включва:

- храна и разходи от лично естество


 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини: