ВРЪХ БЕСНА КОБИЛА И ВЛАСИНСКОТО ЕЗЕРО

11 април 2020  г.
 
 

ПЪРВЕНЕЦЪТ НА КРАИЩЕ!

СЛЕДВАЩА ДАТА: 17 ОКТОМВРИ

 

Еднодневно изкачване на прелестния връх Бесна Кобила (1924 м.), най-висок в цяло Краище и вечеря в страхотен ресторант на брега на красивото Власинско езеро! Очакват ни пленителен преход, релаксиращо спокойствие и зарежащи гледки, в  изключително очарователен, съхранен и автентичен район - само на крачка от нашата граница. Времето също ще бъде с нас, за да ни предостави идеална възможност да се разходим!

 


 

ПРОГРАМА:
 

София- Босилеград- връх Бесна кобила – Власинско езеро-София
 

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник.

За около 3 часа, преминавайки през ГКПП Олтоманци и Босилеград, достигаме изходния пункт за предстоящия преход. През днешния ден ще изкачим по красив маршрут първенеца на цялата физикогеографска област Краище, а именно магнетичния връх Бесна кобила (1924 м.) От билото ни очакват пленителни гледки околовръст с 360 градусова панорама към планините: Доганица, Дукат,, Варденик, Лисинска, Гложка, Грамада, Милевска, Кървав камък, Руй, Сува планина, Осогово, Рила, Пирин, Витоша, Стара планина, Якупица и Шар планина с връх Люботен! Връщаме се до транспорта и покрай интересното Лисинско езеро достигаме любимия ни ресторант на брега на Власинското езеро. Надморската височина е 1212 м., а районът е обявен за природен резерват. Време е за заслужен релакс и вкусни сръбски специалитети.

Денивелация за деня: +600 м. и -600 м.

Продължителност на прехода: около 4 часа

 

 

 

 

 

 


 

През ГКПП Стрезимировци и Трън се прибираме в София до 21:00 часа с попътно спиране в известното Парамунско ханче, където ще имаме възможност и да си закупим домашни продукти, произведени в района на Граово.ЦЕНА: 69 лв.
 
Цената включва: 

 
 
планински водач

 
- транспорт с комфортен бус

 

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете на:

- i_dukov@mail.bg
- 0887065443 - Илиян Дуков
- лично съобщение във Фейсбук