РИЛА – ВЪРХОВЕТЕ БЕЛМЕКЕН И ИБЪР

25-26 АВГУСТ 2018 г.

 

Отново ни предстои зареждащ и прекрасен уикенд в любимата ни Рила!

Идеалният момент да се насладим на необятните простори и вдъхновяващите панорами от върховете Белмекен, Ибър, Равни чал и Сивричал! За да бъдем повече време във високата планина ще подходим покрай красивия язовир Белмекен. На връщане от Юндола ще имаме възможност да си закупим вкусни сладка от горски плодове и домашни млечни продукти! Очакваме Ви!

 

 

ПРОГРАМА:
 

25 август, събота

Тръгване в 7:00 часа от София, площад Руски паметник.

През Костенец, Белово, Юндола и покрай язовир Белмекен достигаме Високопланинския спортен комплекс „Белмекен“, разположен на 2050 метра. (140 км., 3 часа). По удобна пътека, следвайки пленителната долина на река Ръждавица, достигаме седловината под връх Белмекен (2390 м.) и скоро сме на самия връх, висок 2628 метра. Изкачването ще ни отнеме общо около 3 часа. Време е за снимки и обяд със страхотна панорама! За около час се спускаме до хижа Белмекен (2211 м.), разположена край едноименното езеро. Домакините предлагат храна (предимно боб и други супи). Вечеря, нощувка.

 

26 август, неделя

Закуска с мекици. Днес ни предстои очарователен ден, изпълнен със зареждащи, величествени гледки! Ще започнем с връх Равни чал (2637 м.). След него по емоционален планински гребен, обезопасен с метално въже ще изкачим връх Сивричал (2640 м.), а по-късно за обяд ще бъдем на личния връх Ибър (2663 м.) - най-висок и дал името си на целия планински дял на Рила. Почивка и свободно време за снимки и подхапване. Затваряме кръга като се спускаме при транспорта на спортния комплекс „Белмекен“. Преходът за деня е около 7 часа. Прибиране в град София до 21:00 часа, с попътно спиране на Юндола за пазар на домашни продукти, произведени в района и разбор на мероприятието в подходящо заведение.
 

ЦЕНА: 119 лв.

 

Цената включва:

- лицензиран планински водач

- транспорт от и до София

- една нощувка в хижа Белмекен

- планинска застраховка

 

За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини: