ПОТВЪРДЕНА

РИЛА – ПРАКТИЧЕСКИ ЕДНОДНЕВЕН СЕМИНАР ЗА ПРИДВИЖВАНЕ В ЗИМНИ УСЛОВИЯ С ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ БЕЛМЕКЕН

15 ЯНУАРИ 2017 г.

 

НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА ОТ СОФИЯ !
ВКЛЮЧВАНЕ САМО СЪС СОБСТВЕН ТРАСПОРТ!

КОЛА ЩЕ ТРЪГНЕ И ОТ БЛАГОЕВГРАД - 2 СВОБОДНИ МЕСТА
 

 

водач-планински инструктор: Кирил Левтеров

 

Целта в настоящия практически еднодневен семинар е не само да изкачим емблематичния връх Белмекен (2626 м.), предлагащ невероятни, просторни панорами към Източна Рила и Западни Родопи, но също така да придобием и реални познания за придвижването в зимни условия, изборът на терени, първи стъпки в зимната планина, преходите със снегоходки, подбора на подходяща екипировка. Мероприятието ще се води от Кирил Левтеров опитен планински водач и инструктор, с дългогодишна практика в сферата на туризма.

 


 

ПРОГРАМА:


Тръгване в 7:00 часа от София, пред Национален стадион „Васил Левски“.

Това ни е бусът:

 

 

През Костенец, Белово и Юндола, за 3 часа достигаме района на язовир Белмекен и спортната база, разположена на 2000 метра. Раздаване на снегоходките, първоначален инструктаж за прехода и въведение в зимната планина. Пристъпваме към изкачването на популярния и изключително панорамен връх Белмекен (2626 м.). Ще използваме зимния маршрут, следвайки жалоните по долината на река Ръждавица. След 3 часа вече сме на седловината (2400 м. н.в. ) между върховете Равни чали и Белмекен. До нашата цел ни остава само час ходене по панорамно било. От връхната кота се разкриват магнетични, зареждащи гледки към язовир Белмекен, Рила, Пирин, Родопи, Славянка, Драмски Боздаг, Средна гора и Стара планина. Обратният път ще бъде избран от водача в зависимост от теренните условия и метеорологичната обстановка, но като цяло ще отнеме около 3 часа. През този ден ще придобием безценен практически поглед и знания за зимната планина, отношението ни и подготовката за нея, под вещото ръководство на един от най-опитните български водачи и обучаващи инструктори.

Прибиране в град София до 21:00 часа, с възможност за закупуване на домашно приготвени млечни продукти и сладка от Юндола.
 

 

 

Цена: 65 лв. Включва: опитен планински водач-инструктор, транспорт с нов, комфортен бус, планинска застраховка, наем на снегоходки.

 

Необходима екипировка: зимни обувки, гети, подходящ панталон, полар, мембранно яке с качулка, зимни ръкавици, шапка, слънчеви очила, слънцезащитен крем, челник, щеки, раница около 30 литра, термо бельо, храна за еднодневен преход, вода – поне 1,5 литра, (термос с чай, по желание).

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да се свържете с нас по един от следните начини: