БЕЛИНТАШ И КАРАДЖОВ КАМЪК

11-12 МАЙ 2019 г

 

Отправяме се на трекинг сред една от най-мистичните части на Родопите! Предстои ни да посетим християнския култов център Кръстова гора, а после феноменалния Караджов камък. Спускайки се през есенната гора ще преминем през скалната арка Ахмедьова дупка, за да достигнем махала Ряката и не след дълго до Чотровата къща, където ще нощуваме. През втория ден ни предстои да осъществим кръгов маршрут на скалното светилище Белинташ, с водач отлично познаващ тайните му.

Ще ни остане време за опция и до скалата Ин кая или за Араповския манастир.
 


 

ПРОГРАМА:
 

1 ден

Среща на групата в 7:00 часа на площад Руски паметник, София. Трансфер от София до Кръстова гора. Оттам за около един час се отива до Караджов камък , разглежда се и след това по пътека през гората се стига до скалната арка Горно пепеливо /или Ахмедьова дупка/. Следва живописно спускане до Долно пепеливо и се слиза до махала Ряката. Оттам за час се изкачваме до Чотрова махала и Чотрова къща. Общо прехода за деня е около 7-8 часа. 

2 ден

От Чотрова къща се тръгва по красива панорамна пътека и се минава през махала Чуката и Курджиева махала /сега вилно селище Сабазий/. Продължаваме със стръмно изкачване към скално светилище Белинташ,р азглеждане и прибиране към Чотрова махала. Всичко това отнема около 4 часа. При наличие на време и желание от групата може да се отиде и се върне до скално светилище Ин кая за около 3 часа или по обратния път да се отбием до Араповския манастир.

Прогнозно прибиране в София около 21:00 часа.

 

 

ЦЕНА: 129 лв.

Цената включва:

- транспорт от и до София

- една нощувка в къща за гости

- лицензиран планински водач

 

Минимум 7 участника.

 

За допълнителна информация, въпроси и записване:

- i_dukov@mail.bg

- 0887065443 - Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук