ВРЪХ ТУМБА, ВУЛКАНА КОЖУХ И ФЕСТИВАЛА НА КЕСТЕНА

12-13 октомври 2019 г.
 

 

 

 

 

Ще посетим най-младия природен парк в България - граничната планина Беласица, като изкачим най-югозападната точка на страната ни - връх Тумба (1880 м.), мястото където се събират границите на България, Гърция и Македония. В допълнение ще погледнем от билото на вулкана Кожух и ще участваме в осмия фестивал на кестена в село Коларово, с възможност за закупуване на традиционни местни продукти!
 

 

ПРОГРАМА:
 

12 октомври, събота

Отпътуване  в 6.30 часа от София, площад Руски паметник. Трансфер до местността Рупите и изкачване на естествения вулкан Кожух (2,5 часа общо в двете посоки), от който се откриват красиви гледки към Беласица, Огражден, Славянка и Пирин. Придвижваме се до село Коларово, за да се включим в осмото издание на „Фестивала на кестена“. Щастливи сме, че това събитие се превърна в ежегодно. Малко известен факт, е че е посветено на Беласишките кестенови гори – най-обширните естествени гори от ядлив кестен на целия Балкански полуостров. Всяко едно от осемте села в българското Подгорие участва със собствена шатра, на която се представят традиционни храни като кестенов и акациев мед, сладкиши, туршии, вина и др., предвидени за дегустация и закупуване. Включват се също представители и от други населени места в района, както и македонци и гърци. Всичко е съпроводено с богата фолклорна програма и завършва с народни хора на мегдана под звуците на традиционните тъпани и зурни. Нощувка в района. 

 

13 октомври, неделя

Ранно ставане. Трансфер до село Скрът и изкачване на триграничния връх Тумба (1880 метра). Преход около 8-9 часа. Прибиране в София вечерта до 22:00 часа

 

ЦЕНА:  149 лв.  130 
Цената включва:

лицензиран планински водач

транспорт с комфортен бус

- 1 нощувки в къща за гости 
 

 

Минимален брой 7 участника.

 


За допълнителна информация, въпроси и записване можете да се свържете с нас по един от следните начини:

- имейл на: i_dukov@mail.bg


- 0887 065 443 - Илиян Дуков

- лично съобщение във Фейсбук