БАТАШКИ СНЕЖНИК И ВЕЛИНГРАД

19-20 ЯНУАРИ 2019 г.


СНЕГОХОДКИ И СПА СРЕД РОДОПИТЕ

водач: Кирил Левтеров


Очаква ни прекрасен уикенд с изкачване на известния връх Баташки снежник. Нощувката е предвидена в спретнат, гостоприемен хотел, отворил врати едва преди година и разположен сред очарователната природа на курорта Цигов чарк. След сауната и вечерята, ще си допием питието на верандата с вълшебна, незабравима, релаксираща гледка към отразяващото се в повърхността на язовир Батак звездно небе ... В неделния ден преди да се приберем в шумния и забързан град ще разгледаме Батак, а после ще се отпуснем в горещите минерални басейни на Велинград. Станете част от поредната ексклузивна програма на Йоги Трекинг !!!

 

 

 
 

 

ПРОГРАМА:
 

19 януари, събота


София-връх Баташки снежник-Цигов чарк

Тръгване в 6:30 часа пред Национален стадион "Васил Левски" в София.

През Пазарджик и Пещера достигаме изходния пункт в района на град Батак. Следва 4 часов преход по горски пътища и пътеки и 900 метра положителна денивелация до известния с красивите си панорамни гледки – връх Баташки снежник (2082 м.), шести по височина в Родопите. Докато обядваме на върха с гледка към язовир Батак, водачът ще ни разкаже за района и виждащите се наоколо планини. Слизане до транспорта – 3 часа и след кратък трансфер сме в семейния хотел Аида 3* , разоположен в живописен район в курорта Цигов чарк. Мястото предлага страхотна гледка към язовир Батак. На наше разположение са сауна, фитнес (ако някои има още енергия за изхабяване), Wi-Fi и уютен ресторант. Нощувка.
 

  

 

20 януари, неделя


Цигов чарк-Батак-Велинград-София

Закуска 8:00-9:00, след което ще разгледаме град Батак: историческата-църква костница „Света Неделя“, Историческия музей, Балиновата къща (с етнографската експозиция).

Отправяме се към Велинград – СПА столицата на България. Външните и вътрешните минерални басейн и джакузитата на хотел Аура 3* предлагат най-топлата вода в района (33-40 градуса). Време е за заслужен релакс, след което ще вечеряме в местна кръчма и ще се приберем в столицата около 21:00 часа.

 


ЦЕНА: 145 лв.


Включва:

  • лицензиран планински водач

  • транспорт с комфортен бус

  • една нощувка със закуска в хотел Аида 3*, с безплатно ползване на сауна и фитнес

 

Цената не включва:

  • снегоходки – могат да се наемат срещу 10 лв. за чифт

  • басейн – 10 лв.

  • планинска застраховка - 3 лв.

 

Цената е валидна при минимум 7 участника.

 

ЕКИПИРОВКА: подходящи обувки, гети, снегоходки, слънчеви очила, зимни шапка и ръкавици, удобни и топли дрехи, челник с нови батерии, раница - около 30 литра, термос с чай, малко ром, джапанки, бански, хавлия


 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да използвате следните варианти:

  • имейл на: i_dukov@mail.bg

  • обаждане на тел.  0887 065 443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук