БАТАШКИ СНЕЖНИК И СЛАВОВ ВРЪХ

3-4 ФЕВРУАРИ 2018 г.
 

 


 

Предстои ни прекрасен уикенд и два красиви, изключително панорамни върха в планините Родопи и Рила. Нощувката е предвидена в спретнат хотел, отворил врати едва преди 3 месеца и разположен сред очарователната природа на курорта Цигов чарк. След сауната и вечерята, ще си допием питието на верандата с вълшебна, незабравима, релаксираща гледка към отразяващото се в повърхността на язовир Батак звездно небе ... В неделния ден преди да се приберем в шумния и забързан град ще се полюбуваме от високо на язовир Белмекен, а после ще се отдадем на насладата от горещите минерални басейни в „Комплекс Варвара“, в чиито ресторант ще проведем и разбора на мероприятието ... Очакваме Ви в поредната ексклузивна програма на Йоги Трекинг !!!


 

 

ПРОГРАМА:

 

3 февруари, събота


София - Батак - връх Баташки снежник Цигов чарк
 

Тръгване в 8:00 часа от град София, в локалното платно на булевард Цариградско шосе, спирката на метрото за магазин „Метро“, посока Пловдив. През Пазарджик и Пещера достигаме изходния пункт в района на град Батак. Следва 3,5 часов преход по горски пътища и пътеки и 900 метра положителна денивелация до известния с красивите си панорамни гледки – връх Баташки снежник (2082 м.), шести по височина в Родопите. Докато обядваме на върха с гледка към язовир Батак ще ви разкажа за района и виждащите се наоколо планини. Слизане до транспорта – 2,5 часа и след кратък трансфер сме в семейния хотел Аида 3* , разоположен в живописен район в курорта Цигов чарк и със страхотна гледка към язовир Батак. На наше разположение са сауна, фитнес (ако някои има още енергия за изхабяване), Wi-Fi и уютен ресторант. Нощувка.

 
 

4 февруари, неделя


Цигов чарк - Юндола - язовир Белмекен - Славов връх - Варвара - София

 

Закуската започва в 8:00 часа. В 8:40 се отправяме през Велинград и Юндола към района на язовир Белмекен, откъдето стартира пешеходната част за този ден. Следва приятен панорамен преход, по време, на който за 2 часа преодоляваме около 300 метра положителна денивелация и се изкачваме на Славов връх (2306 м.). От горе се разкриват просторни панорамни гледки към язовир Белмекен, Рила, Пирин, Родопи, Славянка, Драмски Боздаг, Средна гора и Стара планина. Време е за обяд и снимки. На връщане към транспорта имаме възможност за алтернативен маршрут. Отново на седловината Юндола се отбиваме за кратък шопинг на пазара за домашни произведени в района продукти, а по-късно след кратък трансфер се отпускаме блажено в горещите минерални басейни на Комплекс Варвара. Остава ни да хапнем, направим разбор на уикенда и да се приберем до 21:30 часа в София.ЦЕНА: 142 лв.


Включва: лицензиран планински водач, транспорт с комфортен бус, 1 нощувка със закуска в хотел Аида 3*, планинска застраховка, наем на снегоходки

 

Задължителна екипировка: щеки, подходящи обувки, гети, слънчеви очила, зимни шапка и ръкавици, удобни и топли дрехи, челник, раница - около 30 литра.

 

Препоръчителна екипировка:

термос с чай, малко ром, джапанки, бански, хавлия

 

 

За допълнителна информация, въпроси и присъединяване, можете да използвате следните варианти:

  • имейл на: i_dukov@mail.bg

  • обаждане на тел.  0887 065 443 – Илиян Дуков

  • лично съобщение във Фейсбук